Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ottawský srdciar sa definitívne rozlúčil

Ikona Sens Daniel Alfredsson vo štvrtok na tlačovej konferencii oficiálne oznámil, že končí svoju aktívnu hráčsku kariéru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Daniel Alfredsson ukončil kariéru. Jeden z najslávnejších švédskych útočníkov v histórii oznámil svoje rozhodnutie v aréne Canadian Tire Centre v Ottawe, kde odohral 17 zo svojich 18 sezón v NHL. Dôvodom boli predovšetkým veľké bolesti chrbta.

„Minulý rok sa moje telo začalo opäť sťažovať. Objavili sa staré zranenia a nasledovala tvrdá práca s rekonvalescenciou. Pracoval som tvrdo na to, aby som mohol odohrať ešte ďalší rok, no pred tromi týždňami som sa rozhodol skončiť s hokejom,“ povedal Alfredsson na tlačovej konferencii.

41-ročný útočník odohral minulú sezónu v klubu Detroit Red Wings a práve tam sa chcel znovu vrátiť. Trvalé bolesti mu to však znemožnili. Vo štvrtok preto slávny Švéd podpísal symbolickú jednodňovú zmluvu so Senators, aby sa mohol zúčastniť svojho posledného rozkorčuľovania pred zápasom s New Yorkom Islanders.

Alfredsson končí ako 51. najproduktívnejší hokejista histórie NHL. V 1246 zápasoch nazbieral 1157 bodov za 444 gólov a 713 asistencií, v bodovaní aj v góloch je druhým najlepším Švédom za Matsom Sundinom. Zároveň je rekordmanom Senators v počte odohraných stretnutí (1178), za Sens dal 426 gólov, 682 asistencií a 1108 bodov. To isté platí aj o play-off.

Rodák z Göteborgu slúžil 13 sezón ako kapitán Ottawy, s ktorou si v roku 2007 zahral vo finále o Stanley Cup.

„Daniel bol najlepším hokejistom, ktorý v tomto meste kedy hral," prehlásil majiteľ Senators Eugene Melnyk.

Na medzinárodnej scéne vybojoval Alfredsson olympijské zlato v roku 2006, striebro na tohtoročnej olympiáde v Soči a dve strieborné a dve bronzové medaily na majstrovstvách sveta IIHF.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články