Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

KHL sa opäť rozrastie: Chystá sa aj comeback Spartaka Moskva!

KHL
Od sezóny 2016/2017 by sa mal v Kontinentálnej hokejovej lige predstaviť aj klub Krídla Sovietov Moskva, ktorý v roku 2011 pre finančné problémy zanikol.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa ruskej tlačovej agentúry TASS by sa mala pôsobnosť hokejového tímu Krídla Sovietov Moskva opäť obnoviť a následne zaradiť do súťažného kolotoča nadnárodnej súťaže. V budúcom ročníku sa vráti aj Spartak Moskva, ktorý sa tento rok neprihlásil taktiež pre finančné problémy.

Návrat oboch klubov na ruskú hokejovú mapu súvisí so zmenami vo vedení KHL, ktoré sa nedávno udiali na zasadnutí predstavenstva ligy v Soči. Alexandra Medvedeva nahradil vo funkcii prezidenta Dmitrij Černyšenko a práve ten si vytýčil cieľ postupne zaradiť oba tímy do KHL.

Hokejový klub Krídla Sovietov Moskva vznikol v roku 1947. V roku 2007 sa rozlúčil s ruskou hokejovou elitou, keď z poslednej priečky vo vtedajšej Superlige vypadol do Vyššej hokejovej ligy (VHL). O štyri roky neskôr oznámil vážne finančné problémy, z ktorých sa už nevyhrabal a do VHL neprihlásil. Vo svojej histórii sa stal dvakrát šampiónom v rámci Sovietského zväzu (1957, 1974), víťazom Pohára európskych majstrov (1974) a Spenglerovho pohára (1979). Svoju kariéru v ňom rozbiehali aj Alexej Morozov, Alexander Frolov či Anton Volčenkov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články