Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TEL: Najvyššia súťaž má nového člena!

ŽILINA - Hokejisti Humenného si vybojovali historický postup do slovenskej extraligy. V rozhodujúcom siedmom zápase finálovej série play off Slovenskej hokejovej ligy zvíťazili na ľade Žiliny 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. O ich postupe rozhodol obranca Martin Lenďák.
Zdroj: 44921
Zdieľajte:

Žilinčanom sa ani na tretí pokus nevydaril návrat do extraligy. Pred dvoma rokmi vo finálovej sérii podľahli Spišskej Novej Vsi, vlani neuspeli v baráži s extraligovým Liptovským Mikulášom. Humenné nadviazalo na víťazstvo nad Žilinou z finále Slovenského pohára. Na ceste za postupom do extraligy obsadilo v základnej časti 3. miesto a v play off postupne zdolalo Modré Krídla (4:2), Martin (4:2) a napokon aj Žilinu.

Prečítajte si aj

NHL sa vráti do Európy, v Štokholme sa odohrajú štyri zápasy

V rozhodujúcim zápase finálovej série išli v 7. minúte do vedenia Žilinčania, keď Sýkora prekonal brankára Durného po individuálnej akcii - 1:0. Žilinčania sa snažili aj o druhý gól, no šance na skórovanie mali aj hostia. "Vlkom" vydržal tesný náskok do 48. minúty, keď Trandin tečoval strelu Ťavodu - 1:1. Už o 48 sekúnd však Mráz vrátil domácim tesný náskok, keď využil zaváhanie obrany Humenného. Ani tento náskok však Žilinčania neudržali, keďže Safaralejev v 55. minúte prestrelil Romančíka a poslal zápas do predĺženia. V ňom rozhodujúci gól nepadol a v následných samostatných nájazdoch sa na gól čakalo do štvrtej série. V jej závere skóroval Lenďák a Macek následne neprekonal Durného.

Prečítajte si aj

Trvalo to desať rokov. Šťastný prehral súdny spor s Golonkom

Zaujímavosťou duelu je fakt, že rozhodcovia ani raz nevylučovali.

Finále play off Tipos SHL - siedmy zápas /na 4 víťazstvá/:
Vlci Žilina - HC 19 Humenné 2:3 pp a sn (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0, 0:1)
Góly:
7. Sýkora, 49. Mráz (Koyš, Šidlík) - 48. Trandin (Ťavoda, Legalin), 55. Safaralejev (Trandin, Frič). Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. - Knižka, Gegáň, bez vylúčených, 5036 divákov.
Žilina: Romančík - Novák, Sloboda, Šidlík, Pohl, Pacalaj, Růžička, Pišoja, Nahálka - Varga, Halama, Melcher - Macek, Mráz, Koyš - Rehák, Paukovček, Sýkora - Lopušan, Jakubík, Tibenský
Humenné: Durný - Lenďák, Novota, Novický, Pulščák, Ťavoda, Kudin, Zekucia Jacko - Lačný, Vrábeľ, Vaško - Horvát, Krajňák, Borov - Legalin, Trandin, Safaralejev - Frič, Markuš, Ragan
/konečný stav série: 3:4, Humenné postúpilo do extraligy/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články