Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan v Soči nenadchol, pripomenul skôr Slovensko na ZOH

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom premiérovom zápase proti nováčikovi KHL HK Soči na jeho ľade 1:4 a nepodarilo sa im natiahnuť sériu dvoch výhier. Naopak, domáci natiahli svoju víťaznú šnúru už na sedem stretnutí a výrazne sa priblížili k postupu do play off.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Belasí" si pokazili zápas v druhej tretine, keď v priebehu necelých dvanástich minút inkasovali až štyri góly. V prvej časti boli pritom jasne lepší a domácich prestrieľali vysoko 13:4. V záverečnom dejstve korigoval stav duelu Ružička.

Zverenci Petriho Matikainena sa najbližšie predstavia v piatok o 17.30 h na ľade Dinama Moskva. V pondelok 8. decembra (19.30 h) odštartujú dlhú, sedemzápasovú sériu domácich duelov. Ako prvý privítajú Avangard Omsk.

HK Soči - Slovan Bratislava 4:1 (0:0, 4:0, 0:1)

Góly: 21. Kosticyn (Koledov, Krikunov), 25. Šiškanov (Ščerbina), 29. Liudučin (Petersson, Lapenkov), 33. Liudučin (Krutov, Ščitov) - 51. Ružička. Rozhodovali: Vasiliev, Olenin - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše: Sigalet 5+DKZ za bitku, Šťastný 5+DKZ za bitku - Wärn 10 min za nešportové správanie, Koledov 10 min za úder do hlavy a krku, Ščitov 5+DKZ za bitku, Ščerbina 5+DKZ za bitku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 6537 divákov.

HK Soči: Pöpperle – Ščitov, Koledov, Whitney, Petrov, Derľuk, Wilson, Järvinen – Krikunov, Ignatuškin, A. Kosticyn – Liudučin, Lapenkov, Petersson – Wärn, Emmerton, Krutov – Ščerbina, Kriukov, Šiškanov - Morozov

Slovan Bratislava: Janus – Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Baranka, Sersen, Starosta, Luža – Surový, Murley, Bartovič - Nagy, Nedorost, Ružička - Netík, Tičar, Jeglič – Šťastný, Bližňák, Ölvecký

Úvodnú tretinu poznačilo množstvo vylúčení a tak sa až jej polovica odohrala v nerovnovážnom stave. Slovan mal trikrát početnú výhodu, domáci hrali dve, ale ani jedno z mužstiev ich nedokázalo premeniť na góly. V ofenzíve jednoznačne dominovali hostia, ktorí vyslali na Pöpperleho bránku 13 striel, kým hráči nováčika KHL iba chudobné štyri. Prvú väčšiu šancu mali "belasí" v 5. minúte, keď zblízka z uhla mieril Tičar len do brankára. Na druhej strane odpovedal počas presilovky v 9. minúte Ščitov, Janus si poradil. Ďalšie minúty už boli v réžii hosťujúceho klubu, ktorý si vypracoval niekoľko možností na úvodný gól. Pöpperle však zlikvidoval pokusy Bartoviča, tvrdé strely Štajnocha a Sigaleta i veľkú šancu štvrtého útoku po tom, čo sa Ölvecký preštrikoval obranou a po ňom dorážali ešte Šťastný a Bližňák.

Slovan vôbec nezvládol vstup do druhej tretiny a hneď z prvej strely inkasoval gól. Kosticyn sa cez obrancu natlačil medzi kruhy a presnou strelou otvoril skóre. Vzápätí mohlo byť už 2:0, keď sa na bránku rútil osamotený útočník Soči, no Janus sa mu výborne hodil pod nohy a vyrazil puk. V 23. minúte navyše išiel na trestnú Tičar a hostia sa museli brániť presile. Oslabenie síce prečkali, no krátko po ňom opäť inkasovali. Traja hráči Slovana nechali pred bránkou nepokrytého Šiškanova, ktorý zužitkoval prihrávku Ščerbinu. Na slabý dôraz v obrane doplatili "belasí" tretíkrát v 29. minúte, keď na 3:0 zvýšil Liudučin. Slovanisti ostali po rýchlych góloch poriadne zaskočení a na ľade predvádzali úplný opak toho, čo v prvej tretine. V 33. minúte vyšla domácim pekná kombinácia pri prečíslení 3 na 2 a Liudučin dal svoj druhý gól do odkrytej bránky - 4:0.

V záverečnej dvadsaťminútovke sa rozhodnutý zápas už len dohrával. Slovan sa síce ešte snažil skorigovať výsledok, no nedokázal sa dostať do potrebného tlaku. Aj keď si jeho hráči vypracovali niekoľko šancí, no v bránke domácich úradoval výborný Pöpperle. Prestrelil ho až v 51. minúte Ružička, ktorý zaznamenal druhý gól a štvrtý bod za Slovan. Šesť minút pred koncom mohol pridať ďalší gól hostí Tičar, no nepremenil nájazd. Záver duelu poznačilo niekoľko bitiek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články