Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Wojnarovi chýbali strelené góly, pre Trenčana je čisté konto čerešničkou

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Hokejisti HKM Zvolen odvrátili koniec v play off Tipos extraligy. V šiestom zápase semifinále triumfovali na ľade Spišskej Novej Vsi 3:0 a vyrovnali stav série na 3:3. Podľa hosťujúceho trénera Petra Oremus hral tím organizovane a vďaka tomu si vynútil siedmy duel. Koučovi domáceho tímu Vlastimilovi Wojnarovi chýbali góly, aj keď do zápasu podľa neho vstúpil tím dobre.
Zdroj: 44712
Zdieľajte:

Obe semifinálové série tak rozhodne až posledný možný duel. Zvolenčania majú výhodu domáceho prostredia, no už dvakrát sa im to v tejto sérii nepodarilo využiť. "Nemôžem začať inak ako poďakovať našim fanúšikom. Ich podpora je neskutočná, či už doma alebo v Spišskej. Vedeli sme, že tento zápas musíme zvládnuť herne aj výsledkovo a naša hra bola organizovaná. Spišská hrá výborný hokej a presadiť sa proti nim nie je vôbec jednoduché. Stále nám zostáva ešte jeden domáci duel a musíme ho odohrať tak, ako dva víťazné v Spišskej," zhodnotil Oremus.

Prečítajte si aj

VIDEO NHL: Tomáš Tatar trojbodový, teší ma môj prerod oproti vlaňajšku

V bránke hostí podal zodpovedný výkon Adam Trenčan, ktorý zneškodnil všetkých 27 striel a pripísal si čisté konto: "Poteší to, no je to len čerešnička na torte. Podstatné je, že máme bod a ideme domov. Vedeli sme o čo hráme, keďže to mohol byť už koniec. Hrali sme výborný hokej a ideme do záverečného zápasu. Predviedli sme zodpovedný výkon, pretože každý vedel, že aj jedna chyba môže rozhodnúť. Mal som aj nejaké zákroky, cítil som sa fajn. Bol to vyrovnaný duel a tak ako mala Spišská šťastie minule, teraz sme ho mali my," povedal Trenčan, ktorý opäť dostal prednosť v bránke, aj keď doma inkasoval šesť gólov. "Nebola tam iná uváha ako to, že do brány pôjde Adam. Počas sezóny a aj v týchto dueloch nám pomohol a to miesto si tam zaslúži," povedal tréner Oremus na adresu Trenčana.

Prečítajte si aj

Čistky v kádri neprežil ani bývalý líder bratislavského tímu

Spišiaci nevyužili prvú príležitosť na historický postup do finále. Pred zaplneným hľadiskom (5000 divákov) doplatili na slabšiu koncovku, keď prvýkrát v zápase play off nestrelili ani gól. "Gratulujem Zvolenu k tretiemu získanému bodu. Vraveli sme si pred stretnutím, že to musíme zvládnuť a vstúpili sme do neho možno najlepšie z uplynulých duelov. Mali sme tam aj presilovky, ale nevyužili sme ich a gól padol na druhej strane. Situácia je taká, že ideme na siedmy zápas. Vyhrali sme predtým v Banskej Bystrici rozhodujúci duel a verím, že sa nám to podarí aj vo Zvolene. Škoda, že sme to nezvládli pred vlastnými fanúšikmi, pretože to, čo sa deje v meste, je paráda," uviedol domáci kouč Wojnar.

Prečítajte si aj

Hráči Zvolena po strelenom góle.Po vojne je každý generál

Podľa obrancu Adama Žiaka rozhodlo premieňanie šancí: "Mali sme niekoľko príležitostí a boli sme nastavení, že to môžeme zlomiť v náš prospech. Možno tam bolo veľké chcenie alebo rozhodla skúsenosť, ťažko povedať. Mali sme síce tlak, ale nedali sme gól a bez neho sa nedá vyhrať. Séria však nekončí, dokázali sme vyhrať siedmy zápas s Banskou Bystricou vonku a všetko je otvorené."

Prečítajte si aj

MS 2024: Organizátori predstavili logo MS, fanúšikovia ich tvrdo kritizujú


Dvadsaťtriročný bek si myslí, že dôležitý bude prvý gól: "Dosť sa to ukazuje v tejto sérii, že kto dá prvý gól v stretnutí, má výhodu. Môže to rozhodnúť aj v siedmom zápase. Piaty duel u nich bol taký hore-dole, no takto to už podľa mňa vyzerať nebude. Treba mať dobrú defenzívu, plniť systém a tak môžeme uspieť," tvrdí Žiak. Rozhodujúci siedmy duel je na programe vo štvrtok o 18.00 h vo Zvolene.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články