Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Trafili sme sa so zostavou, radujú sa Zvolenčania. Sme spokojní, pretože pokračujeme doma, zaznelo od Spišiakov

ZVOLEN - Hokejisti Zvolena zvládli druhý semifinálový zápas play off Tipos extraligy a na domácom ľade zdolali Spišskú Novú Ves 2:1 po samostatných nájazdoch. Sériu hranú na štyri víťazstvá tak po nedeľnej prehre (2:4) vyrovnali na 1:1. Postaral sa o to výrazným spôsobom aj autor zvolenského gólu na 1:1 Samuel Hain, 26-ročný obranca zachránil jedenásť minút pred koncom riadneho hracieho času pre svoj tím predĺženie.
Zdroj: 44761
Zdieľajte:

"Som rád, že mi to sype a hlavne, že pomáham tímu. Mrzí ma, že nám to nevyšlo v prvom zápase, ale vyšlo to aspoň v tomto. Môj gól spred bránkového priestoru vyplynul z pozície, že som išiel dole do pinču po strele. Cítil som, že môj ´bečík´ by to mohol dať pred bránku a ja som to tečoval. Som rád, že to vyšlo. Pomohlo nám v tretej tretine aj zúženie hry na tri formácie, boli sme viac v tempe. Začali sme hrať svoju hru. Najmä v druhej tretine súper dobre napádal, neboli sme vôbec na puku, nevedeli sme prejsť cez červenú čiaru, ale v tretej sme hrali už svoj hokej a v tom sme pokračovali aj v predĺžení," opísal víťazný duel Hain.

Prečítajte si aj

Smutná realita: O hokej na Slovensku nie je záujem. V návštevnosti naše tímy prekonali aj Angličania

Zvolenčania boli pod tlakom, pretože ak by druhý domáci duel nezvládli, v sérii by prehrávali na zápasy 0:2 a súper by mohol na domácom ľade v dvoch nasledujúcich zápasoch v rade rozhodnúť. Priznal to aj asistent trénera zvolenského mužstva Andrej Kmeč: "Bol to z nášho pohľadu veľmi dôležitý zápas z hľadiska vývoja série. Toto víťazstvo sa nerodilo ľahko, ale našli sme cestu a ukázali aj veľkú vôľu. Do poslednej chvíle sme verili, že to zvládneme. V predĺžení sme mali enormný tlak, bolo tam množstvo šancí, takže asi odmenou boli pre nás úspešné samostatné nájazdy. Prvé dve tretiny sme sa nevedeli presadiť, keďže Spišská Nová Ves veľmi dobre bránila. Hrala jednoducho, skoro všetko cez mantinel, využívala aj rýchlych hráčov. Niekedy je ťažké dostať sa na puk, ale ako náhle sa nám to darilo, tak Spišiaci mali problémy a mali sme aj my šance. Škoda, že sme ich nevyužili skôr. Toto víťazstvo je cenné a sme zaň radi."

Prečítajte si aj

Malé mesto z ďalšieho regiónu. Nováčika čaká historická účasť medzi prvoligistami

Vo zvolenskej bránke dostal priestor po Patersonovi Adam Trenčan a nesklamal. Viackrát výrazným spôsobom podržal svoj tím. "Z Trenčana išla istota, podržal mužstvo. Dal nám možnosť, aby sme zvíťazili. Podal dobrý výkon. Celkovo sme radi, že sme sa trafili so zostavou a dosiahli víťazstvo," dodal Kmeč.

Prečítajte si aj

Našli ho v Prešove a oznámili ako veľkú posilu. Po dvoch mesiacoch je bez klubu

Spišiakov mrzeli najmä nevyužité šance v úvodných dvoch tretinách, v ktorých boli o niečo lepším tímom. Najmä v strednom dejstve mohli odskočiť na rozdiel dvoch gólov. "Prvú polovicu tohto dlhého zápasu sme boli lepším tímom, odohrali sme dobré prvé dve tretiny, tam sme to mohli rozhodnúť, ale nestalo sa tak. Mrzí nás to, keďže nám to neprinieslo vytúžený druhý bod v sérii. V predĺžení bol zo začiatku lepší Zvolen, potom sme mali šance i my. Napokon rozhodli nájazdy a domáci boli v nich šťastnejší. Sme spokojní aj s jedným bodom z tohto dvojzápasu vo Zvolene. Berieme ho, pretože teraz hráme dva duely doma," netajil po druhom semifinálovom stretnutí tréner Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar.

Prečítajte si aj

Slovan začína so zmenami. Na pozíciu riaditeľa mieri legenda českého hokeja!

Prečítajte si aj

Získal dva tituly s Trenčínom v roku 2001 mal najlepší ročník. Pred 15 rokmi tragicky zahynul slovenský útočník
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články