Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Finále je po rokoch na dosah. Košičania však varujú pred piatimi menami

KOŠICE - S vidinou prvého finále po ôsmich rokoch, no najmä s cieľom nepodceniť a zdolať rozbehnutého súpera, vstúpia hokejisti HC Košice do semifinále play-off proti Michalovciam. Prvýkrát v histórii slovenskej extraligy vzíde jeden finalista zo semifinálovej série dvoch tímov z Košického kraja. Favorit série si uvedomuje dlhodobý hlad fanúšikov po návrate na výslnie, no pred sériou s Michalovcami v jeho tábore upozorňujú na kvality súpera.
Zdroj: 44730
Zdieľajte:

Pri pohľade na výsledky Košičanov sa zdá, že forma graduje. Základnú časť začali štyrmi prehrami po sebe, po ktorých boli bez bodu na poslednom 12. mieste. Postupne sa herne aj výsledkovo zdvihli a posun tabuľkou zavŕšili po poslednom kole základnej časti, keď prvýkrát v ročníku poskočili na 1. miesto. V následnej štvrťfinálovej sérii proti Nitre potvrdili pozíciu a kvalifikanta z predkola play off zdolali 4:1 na zápasy. Podľa obrancu Eduarda Šedivého košickí hráči ukázali veľkú túžbu po víťazstve, na ktorú chcú nadviazať aj proti Michalovciam. "V šatni je skvelá partia a každý z nás túži po úspechu. Hráči ako Mišo Chovan či Denis Paršin sa hádzali do striel. Ak takto bojujú za tím aj najtechnickejší hráči, tak to svedčí o tímovom duchu. Bojujeme jeden za druhého," povedal Šedivý pre hckosice.sk.

Prečítajte si aj

Dve bašty vyradili, veria si aj na tretiu. Nemáme sa čoho báť, hovoria odvážne

Skúsený obranca je jeden zo štvorice, ktorá v minulosti hrala aj za Michalovce. Okrem neho aj Jordon Southorn, Marek Bartánus a Jakub Linet. Košičania vnímajú silu súpera, ktorý na seba upozornil dvomi úspešnými sériami vo vyraďovacích bojoch. Michalovce najskôr triumfovali v päťzápasovej kvalifikácii nad Duklou Trenčín 3:2 na zápasy a následne sa postarali o najväčšie prekvapenie štvrťfinále, keď po výsledku 4:2 vyradili Slovan Bratislava. Michalovčania sa prezentovali bojovnými výkonmi podporenými hernou fazónou jednotlivcov. "Majú tam Romana Žitného, ktorý dokáže potiahnuť puk a má skvelú strelu. Dávid Buc s Jakubom Sujom sú silní na puku. Peter Galamboš vie prekvapiť kľučkou, skvelú techniku má Vadim Pereskokov. My ich poznáme prakticky všetkých a vieme, na čo sa máme pripraviť," povedal Šedivý, ktorý bol v minulosti spoluhráč s obomi brankármi Michaloviec.

Prečítajte si aj

Adam Sýkora odchádza z Nitry zabojovať o postup do play-off. Veľký priestor na hru ale neočakáva

Na výraznú oporu tímu sa vypracoval Stanislav Škorvánek, ktorý mal v šiestich štvrťfinálových zápasoch proti Slovanu 94,92-percentnú úspešnosť zákrokov, priemer 1,96 inkasovaného gólu a sériu zakončil štvrtým čistým kontom v sezóne. Na šancu čaká Andrej Košarišťan, ktorý bol v minulosti oporou košického tímu. "Ich kvality, samozrejme, poznáme. Obaja sú výborní brankári, momentálne je známa "Škorviho" forma. Urobíme všetko pre to, aby sme našli recept na odkliatie michalovskej bránky. Každý brankár má svoju slabinu a základ je tlačiť sa do bránky. Aj nitriansky brankár Libor Kašík mal skvelú formu a dokázali sme sa presadiť," pripomenul Šedivý.

Prečítajte si aj

Zomrel bývalý úspešný kormidelník Slovana, Zvolena či Košíc

Košičania odohrali proti Michalovciam šesť zápasov v základnej časti. Prvé tri sa skončili víťazstvami Michaloviec, v ostatných triumfovali Košice. Oba tímy sa v základnej časti prezentovali výbornou defenzívou. Košičania v nej inkasovali 114 gólov - najmenej zo všetkých tímov. Michalovčania síce obsadili až 8. priečku, no so 129 inkasovanými gólmi boli tretí za Košicami a Slovanom. "Oba tímy preferujú dobrú obranu. Neponúkajú veľa šancí súperom a dôležitý faktor môžu byť presilovky. My sme výborne bránili proti Nitre, oni proti Slovanu. Bude to teda bitka defenzív a kto ju vyhrá, ten postúpi do finále," skonštatoval košický obranca Jordon Southorn.

Pozrite si aj

VIDEO Spev, skandovanie, ďakovanie. Spišská Nová Ves v noci nespala

Prečítajte si aj

Pár hodín po sezóne prišiel úvodný odchod. V Banskej Bystrici končí kvalitný hráč
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články