Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Oslabenia nás hnali dopredu, myslia si v Nitre. Mám pocit, že sme sa nechali rozhodiť, tvrdia Oceliari

NITRA - Hokejisti HK Nitra dokázali zdramatizovať štvrťfinálovú sériu play off Tipos extraligy, keď v treťom súboji zdolali doma Košice 5:2. V sérii tak prehrávajú už len 1:2 na zápasy. Rozhodujúcim faktorom utorňajšieho duelu boli presilové hry, z ktorých pramenili až tri góly "corgoňov".
Zdroj: 44665
Zdieľajte:

Nitrania boli v úvodnej tretine strelecky aktívnejší a do vedenia ich poslal v 11. minúte v presilovej hre bekhendom Marek Tvrdoň. Košičania však v 16. minúte vyrovnali, keď výbornú prácu kapitána Michala Chovana zúročil gólom do odkrytej bránky Patrik Rogoň. Do prestávky "oceliari" udreli ešte raz, keď sa tečom presadil Jakub Linet. "Chceli sme vyhrať hneď prvý zápas v Nitre. Nič sa však nedeje, je to play off. Musíme sa pripraviť na stredu, aby sme podali čo najlepší výkon a získali ďalší bod," povedal autor druhého, a ako sa neskôr ukázalo, aj posledného košického gólu v zápase.

Prečítajte si aj

Sedem hráčov už nechcú. Porúča sa aj hlavný strojca dvoch titulov Banskej Bystrice

V prostrednej časti mohli Košice odskočiť súperovi, keď v 29. minúte minul spomedzi kruhov bránu Jakub Ferenc a mierny tlak Košíc nedotiahol do gólového konca o štyri minúty neskôr ani Hunter Fejes, ktorého v úniku vychytal nitriansky brankár Libor Kašík. Hostia mali k dispozícii aj presilovú hru 5 na 3, ktorú však defenzíva domácich zvládla ubrániť. "To nás vie nakopnúť, pretože Košice majú vyspelých hráčov, ktorí vedia hrať presilovky výborne. Zvládli sme oslabenie a to nás nabudilo a hnalo dopredu," opísal jeden z momentov, ktorý nakopol Nitru, neskorší hrdina domácich Jozef Baláž.

Prečítajte si aj

Prepáčte, máme zatvorené. Stredoslováci museli pristúpiť k nepopulárnemu kroku

Nitrania dvanásť sekúnd pred záverom prostrednej časti využili presilovku o dvoch hráčov, keď domácich vrátil do zápasu prudkou strelou obranca Luke Green. "Hovoril som už pred sériou, že to nebude jednoduché, Nitra je vynikajúci tím, jeden z najlepších v závere základnej časti. O víťazovi dnes rozhodli špeciálne formácie. Neviem, čo sa stalo, počas celej sezóny sme mali veľmi dobré oslabenia. Mám pocit, že sme sa nechali rozhodiť, možno aj skvelou atmosférou, ale o zápase rozhodli detaily. Nitra ich zvládla lepšie," uvedomoval si tréner Košíc Dan Ceman.

Prečítajte si aj

VIDEO Primitívny zákrok na Slovane. Pôjde sa vyzliecť, dobre? Ďakujem, odstavil hlavný rozhodca Richarda Kapuša

Vyrovnávajúci gól Nitru nabudil a technicky dobre vybavení Košičania sa v ďalšom priebehu hry presadzovali v prehustených priestoroch oveľa ťažšie ako na väčšom klzisku v košickej Steel aréne. Nitrania si išli v záverečnom dejstve za víťazstvom a to zariadil sekundu po uplynutí presilovky v 56. minúte presnou strelou Baláž. Dvoma gólmi upravili na konečných 5:2 Filips Buncis a Jake Elmer. "Cieľ sme splnili a veríme, že v stredu v tomto výkone budeme pokračovať. Konečne nám vyšli presilovky a padli nám tam góly, za čo sme radi," dodal Baláž.

Prečítajte si aj

Päť rokov stačilo. Vyradený český tím už nepočíta s ostrieľaným olympionikom z Pjongčangu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články