Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan konečne zabral, podľa Bartoviča zlomil Novokuzneck Barankov gól

KHL
Hokejisti Slovana si po nevydarenej sérii domácich zápasov konečne spravili chuť. Novokuzneck sa musel zo Slovnaft arény porúčať po debakli 0:5.
Zdroj: Peter Praženka
Zdieľajte:

Slovan sa v zápase s Novokuzneckom konečne dočkal hladkého víťazstva. Metallurg belasí vyprevadili z Bratislavy rozdielom triedy, celé mužstvo si vydýchlo. Trápeniu v koncovke je nateraz koniec, ďalšie zápasy ukážu, či sa nejedná o ojedinelý jav. "Jednoznačne sme si vydýchli. Aj keď sme všetky zápasy predtým hrali rovnako naplno a dreli sme, bolo len otázkou času, kedy príde takéto víťazstvo. Je dobre, že to prišlo práve v tomto zápase," povedal po zápase kapitán belasých Milan Bartovič. Všetkých päť gólov padlo s ľahkosťou, práve toto Slovanu v tých predchádzajúcich chýbalo. "Ťažko povedať, prečo nám to išlo práve dnes. Opakujem, bolo to len otázkou času. Dnes nám to proste popadalo," tešil sa jeden z gólových hráčov v zápase.

Práve Bartovičov zásah na 4:0 zlomil definitívne odpor hostí, predtým však mohol útočník Slovana streliť prvý gól stretnutia, keď sa rútil sám na brankára Chakimova. Po jeho strele však zvonila iba ľavá žrď. "Nemyslel som na to nejak extra. Dali sme našťastie päť gólov a všetky čierne myšlienky boli preč," reagovala opora domácich na tento moment. Spomínaný gól z jeho hokejky navýšil náskok Slovana na štyri góly a hostia po ňom úplne rezignovali. Kapitán belasých však popísal rozhodujúci moment takto: "Zlom a definitívne K.O pre súpera znamenal podľa mňa gól Baranku na 3:0."

Výpravu Slovana teraz čaká mini-trip na ihriskách súperov. V stredu sa predstaví v Soči a v piatok v Moskve ho bude hostiť tamojšie Dinamo. "Pre nás bude teraz už každý zápas dôležitý. Kalendár zápasov sa kráti a my sme vedeli už aj predtým, že december bude pre nás veľmi dôležitý. Potrebujeme tie zápasy zvládnuť a priniesť nejaké body," verí Bartovič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články