Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice vyzvú Nitru v play-off po deviatich rokoch: Posledná vzájomná séria bola finálová

KOŠICE/NITRA - Hokejisti HC Košice a HK Nitra narazia na seba v play off slovenskej extraligy po deviatich rokoch. Ich predošlá konfrontácia vo vyraďovacej časti priniesla v roku 2014 majstrovský titul pre Košice. "Oceliari" sú v pozícii favorita aj tentoraz, tímy delilo po základnej časti 35 bodov a deväť priečok.
Zdroj: 44538
Zdieľajte:

Košičania majú na konte víťazstvo v základnej časti, vďaka ktorému začnú každú sériu play off na domácom ľade, ktorý budú mať k dispozícii aj v prípadnom rozhodujúcom siedmom stretnutí. Za sebou majú turbulentnú dlhodobú časť. Odštartovali ju štyrmi prehrami, po ktorých boli na poslednom mieste tabuľky. Odvtedy sa im už iba raz stalo, že prehrali dva zápasy za sebou. Prezentovali sa viacerými víťaznými stretnutiami v rade a v základnú časť ukončili ôsmimi víťazstvami. Po zaváhaniach Zvolena i Slovana Bratislava sa prvýkrát v sezóne dostali na prvé miesto tabuľky až po záverečnom kole.

Prečítajte si aj

Slovan je favoritom: V prospech Michaloviec hrajú vzájomné zápasy

Dosiahli najvyšší počet strelených gólov (163) a zároveň aj najmenej inkasovali (114), pričom v oboch ukazovateľoch boli o jeden gól lepší než Slovan. Zatiaľ čo Košičania boli na dne tabuľky iba v úvode sezóny, Nitra sa v pásme zostupu pohybovala dlhšie. V novembri a decembri zaznamenala 13 prehier za sebou, no návratom trénera Antonína Stavjaňu sa zlepšili aj výsledky a tím napokon v závere základnej časti odvrátil hrozbu zostupu. Napokon za sebou po priamom súboji v záverečnom kole ZČ nechal Liptovský Mikuláš, ktorému chýbal jediný gól k účasti v kvalifikácii do play off. Do nej sa z 10. miesta prebojovala Nitra, ktorá následne zdolala siedmy tím dlhodobej časti Poprad 3:0 na zápasy (2:1 (v), 2:1 (v), 2:0).

Prečítajte si aj

Zo Slovana je na odchode vlaňajší šampión, koniec by sa mal dotknúť hráča s minulosťou v Košiciach

Pôjde o piatu konfrontáciu Košíc s Nitrou v histórii play off slovenskej extraligy. Doterajšie štyri sa skončili víťazstvom Košíc - prvé tri výsledkom 4:1 na zápasy. Zatiaľ poslednú vzájomnú sériu rozlúskol až rozhodujúci siedmy zápas finále 2014, v ktorom Košičania triumfovali 6:0 a získali titul. Z aktérov nadchádzajúcej série si to pamätajú košický obranca Radek Deyl a útočník Nitry Tomáš Hrnka, ktorý hral pred deviatimi rokmi za Košice. Zatiaľ čo 35-bodový rozdiel v tabuľke hovorí v prospech Košíc, vzájomné zápasy naznačujú vyrovnanejšiu sériu. Oba tímy vyhrali v základnej časti po dva vzájomné zápasy, pričom dokázali triumfovať aj na klzisku súpera.

Pozrite si aj

VIDEO Rozhodcov neoklamal. Jeden zlý ťah stál hráča Zvolena zápas


Vzájomná bilancia zápasov v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Košíc: 2:3 (v), 4:0, 1:3 (v), 2:3

Košice - Nitra v play off:
2004/2005, štvrťfinále: 4:1 na zápasy
2010/2011, štvrťfinále: 4:1 na zápasy
2012/2013: semifinále: 4:1 na zápasy
2013/2014: finále: 4:3 na zápasy

Kompletný program štvrťfinálovej série (na štyri víťazné zápasy):
1. zápas, piatok 17. marca: Košice - Nitra /18.00/
2. zápas, sobota, 18. marca: Košice - Nitra /17.30/
3. zápas, utorok, 21. marca: Nitra - Košice /18.00/
4. zápas, streda, 22. marca: Nitra - Košice /18.30/
prípadný 5. zápas, piatok, 24. marca: Košice - Nitra /18.00/
prípadný 6. zápas, nedeľa, 26. marca: Nitra - Košice /18.00/
prípadný 7. zápas, utorok, 28. marca: Košice - Nitra /18.00/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články