Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nitrania: Videli sme, že si robia srandu. Chceli sme ich zmiasť, skúsili sme to, odvetili Popradčania

NITRA - Hokejisti Nitry si zabezpečili postup do štvrťfinále Kaufland play-off Tipos extraligy v najkratšom možnom čase. "Corgoni" zdolali v predkole Poprad 3:0 na zápasy a v boji o semifinále čaká najnižšie nasadený tím víťaz základnej časti z Košíc.
Zdroj: 44591
Zdieľajte:

Nitrania premenili hneď prvý mečbal na domácom klzisku. Dôležitým momentom zápasu bol úvodný gól, ktorý strelil už po 68 sekundách hry útočník Adam Sýkora. Nitrania sa následne stiahli do hlbšieho bloku, ktorého cieľom bolo dôsledné bránenie stredného pásma. Ústrednou postavou nielen tretieho stretnutia, ale celej série bol nitriansky brankár Libor Kašík. "Musím povedať, že prvé dva zápasy boli veľmi ťažké. Dnes chalani podali od začiatku skvelý výkon. Trochu sa Poprad v úvode nadychoval, nám sa však podarilo streliť veľmi rýchly gól, ktorý ich trochu zlomil," uviedol tridsaťročný Čech, ktorý proti Popradu v troch dueloch zneškodnil 110 striel a za svoj chrbát pustil iba dva puky. V rozhodujúcom súboji neinkasoval z 35 pokusov ani raz, výsledkom čoho bolo druhé čisté konto v sezóne.

Prečítajte si aj

Rozsiahle škrty v mužstve neustáli bývalý hráč Košíc a zvučný Lotyš

Okrem výborného výkonu bol český brankár aj pri zrode druhého gólu. Do konca prostrednej časti hry zostávalo menej ako desať sekúnd, keď rozohral vyhodený puk na útočnú modrú čiaru, čo využil elitný útok Nitry na peknú gólovú kombináciu, na konci ktorej bol Filip Krivošík. "Popradčania bezhlavo odišli striedať, čo podcenili a mysleli si, že už je koniec. Ja som to skúsil čo najrýchlejšie hodiť na modrú, bol tam Gill a zahrali to neskutočne. Mal som obrovskú radosť, že sa nám ich podarilo takto prekvapiť. Myslím si, že to bolo dôležité, dať na 2:0 tri sekundy pred odchodom do kabín," dodal Kašík.

Pozrite si aj

VIDEO Petráš opäť pil krv hráčom Nitry. Po záverečnom hvizde vyfasoval od jedného z nich

V hosťujúcej kabíne zavládol smútok, ku ktorému nenachádzal slov tréner "kamzíkov" Peter Mikula, ako aj v sérii bezbodoví ofenzívni ťahúni Tomáš Záborský či Patrik Svitana. Sériu sa snažil zhodnotiť asistent trénera František Štolc: "Myslím si, že sme si sériu pokazili v domácom prostredí. Počas celej série sme nenašli recept na nitrianskeho brankára. Nitra sa snažila brániť a chodiť do rýchlych protiútokov, čo sa im darilo."

Pozrite si aj

VIDEO Útočník Mladej Boleslavi sa nevedel vpratať do kože. Zaútočil na Kristiána Pospíšila, ktorý s ním zatočil

Popradčania pred zápasom skúšali nájsť spôsob, ako rozhodiť súpera. Na predzápasovú súpisku napísali rôzne porozhadzované formácie, pričom pri niektorých hráčoch nesedel ani post. "Chceli sme ich zmiasť, aby nemohli poslať na našu prvú formáciu ich defenzívnu päťku, ale hrali sme normálne. Skúsili sme takúto taktiku, pretože súper hral doma a mal výhodu striedania," povedal Štolc, na ktorého slová pohotovo reagoval domáci asistent trénera Dušan Milo: "Videli sme, že si robia srandu. Tréner Stavjaňa však nie je tréner, ktorý nasadzuje špeciálne formácie na tie súperove, takže príliš sme to neriešili. Nevedeli sme iba to, ako budú hrať v presilovke Svitana či Záborský. Neprekvapilo nás to však."

Pozrite si aj

VIDEO Šarvátka, pri ktorej skoro spadla bránka. Záborský sa s nervami pustil do provokatéra Nitry

Nitrania sa do kvalifikácie o štvrťfinále dostali až v záverečnom stretnutí, keď hral v ich prospech jeden gól. Napokon však budú môcť zabojovať o prienik do prvej štvorky proti najsilnejšiemu tímu základnej časti. Kvalitná defenzíva bude proti ofenzívnym Košiciam dôležitým herným aspektom. "Košice majú kvalitných útočníkov. Trochu však budeme musieť byť aktívnejší aj v ofenzíve, pretože neviem, či bude defenzíva na Košice stačiť," dodal Milo.

Pozrite si aj

VIDEO Keď je niekto jednoduchší, nemôžem padnúť na jeho úroveň, tvrdí o Nemčíkovi hráč Nitry
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články