Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo si navarili, to si musia zjesť. Obranca Popradu avizuje skúšanie všetkých možností

POPRAD - Hokejisti Nitry triumfovali aj v druhom zápase kvalifikácie o postup do štvrťfinále play off extraligy. Na ľade Popradu uspeli vo štvrtok 2:1 a už v sobotu môžu rozhodnút o postupe pred vlastnými fanúšikmi. Ústrednou postavou duelu bol opäť hosťujúci brankár Libor Kašík, ktorý predviedol 37 úspešných zákrokov.
Zdroj: 44571
Zdieľajte:

Jozef Baláž strelil rozhodujúci gól v 47. minúte a vďaka tomu vedie Nitra v sérii 2:0. "Samozrejme, zápas bol vyrovnaný. Je to play-off a rozhodujú maličkosti, detaily a tímový duch. Tešíme sa, že sme tu vyhrali obidva zápasy. Bol to gól, ktorý spadol nečakane. Išli sme si však za tým a dobre to náš kapitán nahodil. Ja som to už len tečoval," povedal Baláž, ktorý vyzdvihol aj brankára Kašíka: "Mal na tom veľký podiel, že sme tu vyhrali. Ďakujeme mu, čo predvádza. Má formu, kvalitu a určite mu to ešte vydrží."

Pozrite si aj

VIDEO Útočník Mladej Boleslavi sa nevedel vpratať do kože. Zaútočil na Kristiána Pospíšila, ktorý s ním zatočil

Nitrania síce skončili po základnej časti na 10. mieste, no majú veľkú šancu zabojovať vo štvrťfinále proti Košiciam. "Sme veľmi radi, že sme úspešne zvládli aj druhý krok. Musím však povedať, že mužstvo nemalo dobrý vstup do zápasu. V prvej tretine bol Poprad lepší, mali viac striel a boli aj častejšie na puku. Našťastie sme to ustáli a inkasovali len jeden gól. Od druhej sme boli vymenení, napádali sme, dohrávali súboje a vypracovali sme si aj šance. Nakoniec sme mohli dostať gól, ale zvládli sme to a z protiútoku sa nám podarilo vyrovnať. Ten druhý, úplne náhodný a už potom sme to silou vôle udržali. Sme radi za druhý bod," konštatoval asistent trénera hostí Dušan Milo.

Pozrite si aj

VIDEO Šarvátka, pri ktorej skoro spadla bránka. Záborský sa s nervami pustil do provokatéra Nitry

"Kamzíci" opäť prestrieľali súpera, ale doplatili na slabú efektivitu. Za dva zápasy dokázali streliť len dva góly, čo nestačilo ani v jednom stretnutí. "Úvod bol zaujímavý v prvej tretine, dostali sme aj do vedenia. Z hľadiska psychiky to mohlo byť pre nás prínosom. Mali sme šance, no mohli sme ten zápas vyhrať aj 1:0. Samozrejme, oni začali hrať v druhej tretine iným spôsobom, ale cez to všetko bolo 1:1. Dá sa vyhrávať aj s jedným gólom. My sme to však nedokázali. V závere sme mali viac dobrých šancí na strelenie gólu. Jednoducho sme to nezvládli. Čo sme si navarili, musíme zjesť. Darovali sme dva zápasy Nitre a teraz musíme urobiť všetko pre to, aby sme si to zobrali späť," uviedol kouč domácich Peter Mikula.

Prečítajte si aj

VIDEO Obrovské prekvapenie. Najväčší favoriti vypadli s outsidermi

Obranca Adam Drgoň však verí v obrat, aj keď je stav série 0:2: "Prehrávame sériu s ich brankárom. Musíme mu to ešte viac znepríjemniť, pretože je šikovný, pohyblivý a vidí tie puky. Pridali sme aj nedisciplinovanosť a vtedy nemôžete vyhrať. Nemáme však hlavy dole. Zažil som už série, keď sa prehrávalo 0:2 alebo 1:3 a otočilo sa to." Popradčania hrali v základnej časti v Nitre dve stretnutia. V jednom prehrali a v druhom uspeli až po nájazdoch. Na predĺženie sezóny a série si tam však nemôžu dovoliť zaváhať. "Ideme odhodlaní do Nitry a chcem vrátiť sériu do Popradu. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme tam vyhrali. Skúsime všetky možnosti," dodal Drgoň.

Pozrite si aj

VIDEO Prišiel o rozum? Radulov knokautoval svojho súpera
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články