Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Prešovský kouč vytiahol zaujímavú štatistiku. Nechceme to zabaliť, tvrdí kapitán

KOŠICE - Hokejisti HC Košice víťazstvom v stredajšej dohrávke 26. kola Tipos extraligy zvýšili šancu na víťazstvo v základnej časti a zároveň skomplikovali hráčom Prešova boj o záchranu.
Zdroj: 44522
Zdieľajte:

Dve kolá pred koncom základnej časti má na predposledný Liptovský Mikuláš trojbodovú stratu. "Teraz určite nemôžeme klesnúť na duchu, "zabaliť" to rozhodne nechceme," povedal kapitán Eduard Šimun.

Prečítajte si aj

Tím NHL z Michiganu sa zbavil produktívneho Čecha. Jeho kroky smerujú do Kanady

Prešovčania už v sezóne dvakrát zdolali Košice, no v Steel aréne sa presvedčili, že bez gólu nemôžu pomýšľať na úspech. Proti "oceliarom" neskórovali prvýkrát od svojho návratu do najvyššej súťaže v roku 2021, hoci si vytvorili niekoľko šancí. "Skóre je niekedy skresľujúce a nie vždy vypovedá o tom, ako vyzerala hra na ľade. Myslím, že Prešov dnes ukázal kvalitu, má viacerých kvalitných hráčov. Zápas sa na našu stranu začal nakláňať v druhej tretine, keď sme pri prvom góle mali aj trochu šťastia," zhodnotil zápas tréner HC Košice Dan Ceman. Jeho zverenci strelili od 27. do 33. minúty štyri góly a hosťom nedovolili zdramatizovať zápas. "Na zápas sme sa dobre pripravili. Vedeli sme, o čo hrá Prešov, ale takisto aj my hráme o niečo. Chceme byť po základnej časti čo najvyššie. V zápase bola pasáž, v ktorej nás Prešov zatlačil, ale napokon druhá tretina rozhodla o všetkom," poznamenal útočník Marek Slovák, ktorý svojím deviatym gólom v sezóne otvoril skóre zápasu.

Prečítajte si aj

NHL: Majster sveta z Bratislavy dal zbohom Tennessee. Od Černáka odišiel kvalitný útočník, ktorého 50% platu si nechajú

Tri góly strelil útočník Denis Paršin, ktorý sa stal po Marekovi Bartánusovi, Brettovi Pollockovi a Hunterovi Fejesovi už štvrtým košickým hráčom s hetrikom v prebiehajúcej sezóne. Hrdinom domácich bol aj brankár Dominik Riečický, ktorý zmaril všetkých 23 striel hostí a vychytal už tretie čisté konto v sezóne. "Mali niekoľko prečíslení, v prvej polovici zápasu boli veľmi nebezpeční. Som rád, že som pomohol tímu a tešíme sa z ďalšieho víťazstva," poznamenal Riečický po druhom čistom konte po sebe. Jeho tím neinkasoval na domácom ľade už v troch zápasoch po sebe. Aj vďaka zlepšenej hre v defenzíve sa Košičania vyšplhali na 2. miesto tabuľky a za vedúcim Slovanom Bratislava zaostávajú o tri body. "Belasých" čakajú ešte zápasy v Liptovskom Mikuláši a s Novými Zámkami, Košičania sa pokúsia predĺžiť víťaznú sériu doma so Spišskou Novou Vsou a v Banskej Bystrici. Do play off by najradšej išli z pozície víťaza základnej časti. "Kým je šanca, tak to máme v hlavách. Liga je však vyrovnaná, každý zápas je ťažký. Uvidíme, ako to dopadne," poznamenal Dominik Riečický.

Prečítajte si aj

Novinka od extraligistu pred play-off: Fanúšikovia si musia dať pozor

Výsledky aj herný prejav Košičanov sa počas sezóny zlepšoval a hráči veria, že ich forma bude gradovať aj v play-off. "Teraz už produkujeme taký hokej, aký chceme. Nepreceňujeme to. Ešte pred tromi týždňami sme prehrali v Prešove, potom sme si však povedali, že tak by sme sa v play-off ďaleko nedostali. Odvtedy hráme to, čo chceme a aj to vyzerá dobre," poznamenal Slovák.

Pozrite si aj

VIDEO Komentátor skoro stratil hlas, Slovák v zámorí vystrúhal geniálny nájazd

Zatiaľ čo Košičania už majú istotu, že v základnej časti neobsadia horšie než 2. miesto, Prešov je v náročnej situácii v boji o záchranu. Na košickom ľade vyšiel bodovo naprázdno. "Myslím si, že do 26. minúty sme kontrolovali priebeh zápasu. Mali sme tri nájazdy na brankára, no keď v Košiciach nevyužijete takéto príležitosti, tak za to draho zaplatíte. Tak sa aj stalo. Odrazu bolo 3:0 pre domácich a potom to už bolo veľmi ťažké. Košice majú naozaj kvalitu a nie náhodou bojujú o prvé miesto. Za stavu 4:0 to už bola hra mačky s myšou," konštatoval tréner Juraj Faith, ktorý pripomenul zaujímavú štatistiku: "Chcem vyzdvihnúť svoje mužstvo, ktoré prvýkrát po 17 zápasoch prehralo o viac než jeden gól. Náš tím bojuje na hranici svojich možností a hráčom nemám čo vyčítať. Bojovali, ale keď už bolo o víťazovi rozhodnuté, tak sme už nemali nárok." Prešovčania prehrali 4. januára v Spišskej Novej Vsi 1:5, no odvtedy buď zvíťazili alebo podľahli najtesnejším rozdielom. Duel v Košiciach ukončil túto sériu. "Za desať minút sme si prehrali zápas. Prvý gól v oslabení, krátko na to trestné strieľanie a už sa to viezlo," konštatoval kapitán Eduard Šimun.

Prečítajte si aj

VIDEO Ja som ho čisto dohral, on ma potkol a dal mi krosček. Vysvetľuje Sýkora konflikt s kamarátom

Prešovčania majú istotu, že po poslednom kole základnej časti sa pre nich skončí sezóna. Ak zostanú na 12. mieste, zo súťaže vypadnú a tak je posun na 11. miesto je v súčasnej situácii prioritný cieľ. Počas prvého marcového víkendu ich čakajú zápasy vo Zvolene a v Trenčíne, ich tabuľkový konkurent Liptovský Mikuláš bude hrať doma so Slovanom Bratislava a v Nitre. "Už to nemáme vo svojich rukách. My sa musíme spoliehať na to, že oni (Liptovský Mikuláš) zakopnú a my musíme zvíťaziť v nasledujúcich dvoch zápasoch. Nič iné nám nezostáva. Každý z nás je profesionál a musí dať všetko do zostávajúcich dvoch zápasov," dodal Šimun.

Prečítajte si aj

Ďalšie dva roky slovanistom. Šampión si poistil dôležitého člena zostavy
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články