Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miklík skóroval, Jokerit ale vyhral po nájazdoch

KHL
V nedeľu sa odohral iba jeden zápas Kontinentálnej hokejovej ligy. Fínsky Jokerit hostil doma Amur Chabarovsk.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Jokerit sa nachádzal na 3. mieste západnej konferencie so 74 bodmi. Jeho súper Amur sa pritom trápi s 29 bodmi na poslednom mieste východnej konferencie. Očakával sa teda hladký priebeh, ale opak bol pravdou.

Bezgólová prvá tretina naznačila, že vo Fínsku neuvidíme gólové hody o čom svedčil aj pomer striel na bránu 8:7 v prospech domácich.

Do druhej tretiny vstupovali oba tímy s očakávaním, kto sa ako prvý dokáže presadiť. Už v 25. minúte zápasu rozvlnil sieť v presilovej hre strelou Michel Miklík. O päť minút neskôr vyrovnával Moses v presilovej hre o dvoch hráčov. Nerozhodný stav vydržal 58 sekúnd a domáci znovu napli sieť z početnej výhody piatich proti štyrom, Niko Kapanen 2:1. Húževnatí hostia sa ale nevzdávali a Fisenko dorazil puk do brány a vyrovnal na 2:2.

Diváci v tretej tretine gól nevideli a tak sa skončil zápas 2:2 v riadnej hracej dobe.

Nasledovalo päť minútové predĺženie, v ktorom domáci „žolíci“ dohrávali presilovú hru, na trestnej lavici sedel Haščák. Najväčšiu šancu v predĺžení mal Koukal, ale ani na trikrát neprekonal brankára Borisova. V samostatných nájazdoch sa predstavili dvaja Slováci v drese Amuru, Miklík a Haščák, ale ani jeden nedokázal svoj nájazd premeniť, jediným hráčom, ktorému sa to podarilo, bol domáci Moses.

Jokerit Helsinki - Amur Chabarovsk 3:2 sn (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 30. Moses (Lajunen), 31. Kapanen, rozh. náj. Moses – 25. Miklík (Tarasov), 36. Fisenko (Loginov, Lugin)

Slováci: Miklík (CHA) 1+0, Haščák (CHA) 0+0, Špirko (CHA) 0+0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HokejovySvet.sk

Diskusia

Podobné články