Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nepríjemnosť pre Washington. Alexander Ovečkin na dobu neurčitú opúšťa Capitals

WASHINGTON - Ruský hokejista Alexander Ovečkin bude bližšie nešpecifikovaný čas chýbať v zostave Washingtonu Capitals. Klub zámorskej NHL mu dal voľno z rodinných dôvodov pre zdravotné problémy blízkej osoby. Podľa ruskej televízie Match TV odletí do Moskvy po urgentnej hospitalizácii jeho otca.
Zdroj: 39134
Zdieľajte:

Ovečkin je v prebiehajúcej sezóne líder bodovania Washingtonu, na konte má 32 gólov a 22 asistencií v 54 stretnutiach. V Rusku žijú obaja jeho rodičia Taťjana a Michail. Do rodnej krajiny cestoval už počas sezóny 2008/2009, keď chcel byť s vážne chorým starým otcom. Vynechal vtedy dva zápasy.

Pozrite si aj

VIDEO Unikáte zábery. Takto sa cíti hokejový brankár na rozcvičke

Washington so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym čakajú v nasledujúcich piatich dňoch tri zápasy - doma proti Caroline a Floride a v sobotu ďalší duel s Carolinou na štadióne súpera. Súpisku Washingtonu preto doplnil útočník Joe Snively z farmy v Hershey, informovala agentúra AP.

Prečítajte si aj

FOTO Originálny Deň svätého Valentína v podaní HK Poprad. Hlavnými aktérmi Valluš, Vainio, Kotvan, Kolouch a Kukuča

"Potrebuje teraz riešiť nejaké veci a my ho v tom budeme podporovať. Pokiaľ ide o rodinu a rodičov, to je to, na čom naozaj záleží," povedal pre zámorské médiá tréner tímu Peter Laviolette. Ten si nemyslí, že sa Ovečkin vráti do tímu v blízkej budúcnosti. Podporu vyjadril ruskému útočníkovi aj jeho klub Washington Capitals v oficiálnom stanovisku: "Nie je nič dôležitejšie ako tí, ktorých milujeme. Alexovi a jeho rodine želáme len to najlepšie."

Prečítajte si aj

FOTO a VIDEO ZŠ Pavla Demitru v Trenčíne ožil. Dukla odkazuje ľuďom, že sa majú na čo tešiť

Počas svojej 18-ročnej kariéry v NHL vynechal Ovečkin iba 48 zápasov a Capitals prehrali 25 z nich. "Celú sezónu a aj tie predchádzajúce sme museli hrať zápasy bez kľúčových hráčov. Bude nám chýbať. Sme lepší tím, keď je v zostave, ale zatiaľ ho musia nahradiť iní hráči," reagoval na absenciu kapitána tímu dánsky útočník Lars Eller.

Prečítajte si aj

Ašpirant na postup ulovil obrancu Košíc, posila smeruje aj do Bratislavy
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články