Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V NHL sa rozšírila listina so Slovákmi, premiéra by sa mohla uskutočniť už túto noc

DALLAS - Klub zámorskej NHL Dallas Stars povolal do prvého tímu slovenského hokejistu Mariána Studeniča. Dvadsaťštyriročný útočník by si mohol odkrútiť premiéru v prebiehajúcej sezóne profiligy už v noci na štvrtok, keď "hviezdy" privítajú Minnesotu Wild.
Zdroj: 44362
Zdieľajte:

Studenič odštartoval ročník v AHL na farme Texas Stars. Za klub odohral 43 zápasov, strelil 14 gólov a pridal 16 asistencií. Na konte má aj 24 trestných minút a 13 plusových bodov. S 30 bodmi je najproduktívnejší Slovák v AHL, v Texase sa delí o druhú priečku medzi strelcami a štvrtú v produktivite klubu. Jeho príchod do prvého tímu Dallasu oznámil na oficiálnej stránke tímu generálny manažér Jim Nill.

Prečítajte si aj

Posila ako hrom! Východniarom vychádza angažovanie legionárov

Studenič prišiel do Dallasu vlani z New Jersey Devils a za oba kluby odohral v predchádzajúcej sezóne v NHL 33 duelov s bilanciou dva góly a dve asistencie. V play off pridal štyri štarty za Stars, v ktorých nebodoval. Vo svojom prvom ročníku nastúpil na osem zápasov (1+1) za Devils, ktorí si ho vybrali zo 143. miesta draftu v roku 2017. Počas piatich sezón v AHL odohral za Binghamton Devils, Uticu Comets a Texas 183 stretnutí a získal 98 bodov (46+52).

Pozrite si aj

VIDEO Neskutočný moment v Nemecku. Diváci sa nestačili čudovať, gólman netušil, čo sa stalo

Prečítajte si aj

Štyri nové kontrakty. Slovan Bratislava ešte čaká na vyjadrenie dvojice hviezd
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články