Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Michal Handzuš má hlavu v smútku. Doma rieši vážny problém

BANSKÁ BYSTRICA - Mládežnícky hokej v Banskej Bystrici je pre zmeny v spôsobe financovania mestského zimného štadióna v kritickej situácii. Novinárom to na utorkovom brífingu v Banskej Bystrici povedal predseda klubu Barani Michal Handzuš.
Zdroj: 44347
Zdieľajte:

Pripomenul, že samospráva ich žiada financovať prevádzku zimného štadióna sumou 160.000 eur ročne. Dodal, že tento rok však vyčlenila Banská Bystrica na prevádzku zimného štadióna 1.300.000 eur. Podľa jeho slov je to historicky najvyššia suma v meste. "Problémom však je, že ani za takúto sumu nedokáže zabezpečiť, aby mohli deti na zimnom štadióne trénovať," zdôraznil Handzuš.

Prečítajte si aj

Nemci proti Slovákom s neznámym výberom a bez hlavného kormidelníka

Konštatoval, že je absurdné, aby rodičia a mládež doplácali za niečo, na čo sú vyčlenené peniaze z verejných zdrojov. "Sme verejno-prospešný subjekt, ktorý využíva tento štadión. Keď je naň vyčlenený vyše jeden milión eur, nerozumieme, prečo máme ešte doplácať," podotkol bývalý slovenský hokejový reprezentant s tým, že táto situácia nie je podľa neho pre energetickú krízu. "Banská Bystrica má ceny energií ako minulý rok, za veľmi zvýhodnenú cenu," uviedol.

Pozrite si aj

VIDEO Zbláznil sa? Hráč Vítkovíc zákerne napadol súpera a mlátil ho do krvi

Poznamenal, že ak bude musieť klub doplatiť 160.000 eur, rozpadne sa jeho členská základňa. "Nenechajme to tak, aby deti museli končiť pre vysoké poplatky," dodal Handzuš s tým, že situácia sa týka približne 400 detí.

Prečítajte si aj

Michalovce odvolali dvojicu trénerov, Duklu povedú aj bývalí kapitáni

Na financovaní časti prevádzky zimného štadióna v meste sa bude od polovice aktuálnej sezóny podieľať napríklad aj HC'05 Banská Bystrica. "S hokejovým klubom sme podpísali dodatok na rok 2023, čo znamená, že bude financovať svoju prevádzku vo výške približne 150.000 eur ročne. Je to jediná cesta, ako zabezpečiť fungovanie zimného štadiónu aj naďalej," ukončil primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Pozrite si aj

VIDEO Vytočený Dan Ceman: Rozhodcovia sa mi smiali do tváre, sme šokovaní...
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články