Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan má konečne dôvod na radosť!

KHL
Dnešný zápas medzi Slovanom Bratislava a Atlantom Mytišči bol poriadne dramatický. Stretnutie rozhodol až v samostatných nájazdoch strelec jediného domáceho gólu, Slovinec Rok Tičar.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Slovan Bratislava - Atlant Mytišči 2:1sn (1:0, 0:1, 0:0-0:0)

Góly: 19. Tičar (Jeglič), 23. Leščenko (Levitsky), rozhodujúci nájazd premenil Tičar

Úvod zápasu bratislavských divákov nijako nenadchol. Hralo sa akosi prispato, ani jeden celok sa nedokázal usadiť v útočnom pásme. Obaja gólmani mali síce plno práce, no žiadne nebezpečné akcie kryť nemuseli. Prvú väčšiu šancu dostali hostia v podobe početnej výhody. Center Matt Murley sa totiž previnil hákovaním. Domácich hokejistov podržal bezchybný Backlund a skóre zápasu zostalo naďalej vyrovnané. Bratislavčanov zdvihol zo sedadiel Tomáš Surový, ktorý bol po bezchybnej prihrávke z ľavého kruhu najbližšie ku gólu. Slovanistov táto akcia nakopla, začali lepšie kombinovať a vytvárať si nebezpečnejšie šance. Engrenovu pozornosť vyskúšal strelou z otočky Ölvecký, následne odišiel na trestnú lavicu Jašin previnený hákovaním. Ani domáci nedokázali početnú výhodu gólovo spečatiť, no necelých 15 sekúnd po jej skončení sa predsa len radovali. Skóre otvorila dvojica slovinských hokejistov Jeglič a Rok Tičar, kedy strelu druhého menovaného nešťastne tečoval hráč Atlantu Mytišči do vlastnej brány.

Prostrednú časť zápasu v úvode ovládli hostia. Tí sa snažili čo najrýchlejšie vyrovnať, no chyby z nepozornosti dokázali pohotovo využívať domáci. Navýšiť náskok ,,belasých“ mohol v 22. minúte Vondrka, Engren ale jeho strelu šikovne vyrazil. Hostia sa však nevzdali a ich úsilie sa o pár sekúnd vyplatilo. Skvelého Backlunda prekonal strelou z otočky Vjačeslav Leščenko a duel sa tak začal odznova. Následne sa takmer potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš, keď sa po Sošnikovej neúspešnej strele pustil do útočnej akcie Ladislav Nagy. Hostia nedokázali založiť produktívny útok, čo neustále využíval Slovan. No pozorný Engren nepripustil žiadne zlyhanie. Po ďalšej premrhanej presilovej hre hostí ohrozil spomínaného gólmana Tomáš Netík, ktorý následne putuje na lavičku hanby pre podrazenie. Domáci sa v oslabení úspešne ubránili a stav stretnutia sa až do klaksónu oznamujúceho prestávku, nezmenil.

Do poslednej 20-minútovky nastúpili rezkejšie hokejisti Slovana. Na Engrena mierili hneď dve ,,delovky“, jednu vyslal Murley a autorom druhej bol Sersen. Opäť sa vylučovalo, tento raz na oboch stranách. Pred bránou hostí sa do seba pustili Tičar a Djiblenko, obaja dostali po dve minúty za hrubosť. Rovnovážny stav hry narušil sekaním Tomáš Surový, ktorý dostal 5 min. + do konca zápasu. Aj napriek ťažkej situácií sa bratislavskí hokejisti bránili ukážkovo a do karát im nahral aj Levického faul, ktorý vyrovnal sily na ľade. Po tom, čo sa skončil pomyselný trest Surového si Slovan zahral krátku presilovku. Tá len dokázala, že ani jednému tímu sa dnes vôbec nedarí využiť početnú prevahu. Ďalšia rana pre Slovan prichádza v 56. minúte. Vladimír Mihálik stratil na modrej čiare rovnováhu a nepríjemne narazil do mantinelu. Po ďalšej premárnenej presilovke hostí mohli ,,belasí“ zmeniť stav skóre, keď z brejku poslal Murley prihrávku na Jegliča. Všetko opäť prekazil skvelý gólman súpera. Vzápätí prepásli oba celky tutové šance, najskôr to vyskúšal Netík, na opačnej strane strieľal Igor Radulov. Ani posledná časť zápasu nerozhodla o víťazovi duelu, pokračovalo sa v predĺžení.

Prvá veľká šanca na rozhodnutie zápasu sa naskytla Nedorostovi, ktorý dorážal Barankovu prudkú strelu. Úder vrátil Sošnikov, no Backlund zostal nepokorený. Následne prichádza Slovan o ďalšiu oporu, po Tomášovi Surovom dostáva vysoký trest Ladislav Nagy za nešportové správanie. Zápas mohol trestným strieľaním rozhodnúť Milan Bartovič, no cez položeného gólmana nedokázal pretlačiť puk do brány. Predĺženie ukončil tutovkou Tomáš Netík, no zápas aj napriek tomu museli rozuzliť samostatné nájazdy. Vyrovnaný duel rozhodol napokon v dramatickom závere Rok Tičar! Slovan Bratislava tak konečne pretrhol čiernu šnúru prehier.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články