Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prepočítal sa Slovan podpisom Ščerbaka? Rus už má štyri mesiace platný kontrakt na východe

BRATISLAVA - Klub Tipos extraligy a úradujúci slovenský majster HC Slovan Bratislava cez týždeň informoval, že podpísal ruského útočníka Nikitu Ščerbaka.
Zdroj: 44315
Zdieľajte:

27-ročný Ščerbak sa v minulosti nakrátko ukázal v slovenskej extralige, keď jeho služby využila Banská Bystrica. V tejto sezóne predčasne skončil v Hradci Králové kvôli vypršaniu platnosti víz. Na povrch však vyšla nečakaná správa z Prešova. Majiteľ klubu Róbert Ľupták vydal stanovisko na sociálnej sieti, ktoré prinášame v plnom znení bez redakčných úprav:

Prečítajte si aj

HC Slovan pokračuje s čistkami v kabíne. Loď majstra opustil kvalitný obranca

Ohrozená regulárnosť súťaže

Na základe prezentovaných informácií z médií o údajnom podpise kontraktu Nikitu Scherbaka s HC Slovan Bratislava, by som si dovolil hokejovú verejnosť informovať, že tento hráč má podpísanú hráčsku zmluvu s naším klubom HC MV Transport Prešov. K podpisu kontraktu došlo ešte v októbri 2022.

O tejto skutočnosti som po zverejnení medializovaného podpisu kontraktu N. Scherbaka s HC Slovan Bratislava informoval hráčskeho agenta, zástupcov HC Slovan Bratislava a príslušné oddelenia SZĽH žiadal o preverenie.

Prečítajte si aj

Godla preč?

Bohužiaľ, do dnešného dňa SZĽH žiadnym spôsobom nereagoval na moje podnety. Máme zato, že ak tento hráč nastúpi v súťažnom zápase Tipos Extraligy za HC Slovan Bratislava, budeme považovať jeho štart za neoprávnený.

Verím, že SZĽH neumožní štartovať N. Scherbakovi v tomto ročníku Tipos Extraligy za klub HC Slovan Bratislava, v opačnom prípade by došlo k výraznému ovplyvneniu regulárnosti a integrity súťaže tak ako aj v minuloročnom play-off v prípade štartu R. Gašpara.

Robert Ľupták

Prezident HC MV Transport Prešov

ANKETA: Ako sa mohlo stať, že má Nikita Ščerbak dve zmluvy v Tipos extralige?

  • Pochybilo vedenie Slovana, ktoré situáciu nepreverilo.

    79%

  • Prešovčania mali skôr informovať, že je ich hráč.

    21%

Prečítajte si aj

Nitra spečatila osud českého útočníka Tomáša Gumana

Prečítajte si aj

Prestúpil do extraligového Prešova. Šarišania ho však posunuli ďalej
Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články