Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jágr prepisuje históriu, je na šiestom mieste najlepších strelcov NHL

Všetkých strelcov dnes v noci zatienil Jaromír Jágr, ktorý sa osamostatnil na šiestom mieste najlepších strelcov v histórii NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

„Diabol“ Jágr otváral stretnutie zápasu medzi New Jersey Devils a Detroitom Red Wings svojim štvrtým gólom v prebiehajúcej sezóne. Na tom by nebolo nič zvláštne ale pre českého krídelníka to bol jeho 709. gól v kariére v NHL, čo znamenalo, že sa osamostatnil na šiestom mieste najlepších strelcov v historických štatistikách. Jágr sa vďaka tomuto gólu dostal pred Mikea Gartnera, ktorého odsunul na siedmu priečku. Je dosť možné, že sa legenda českého hokeja posunie ešte vyššie, pretože na piatom mieste je Phil Esposito so 717 presnými zásahmi. Uvidíme či sa mu podarí nastrieľať túto sezónu ešte osem gólov aby odsunul ďalšiu legendu.

Jágrova historická chvíľa prišla hneď v tretej minúte prvej tretiny, český útočník sa dostal k dorážke a pohodlne poslal puk za dezorientovaného brankára Mrázka. Jaromír Jágr si ku gólu pripísal aj jednu asistenciu. Nakoniec sa ale z výhry netešil, New Jersey Devils premrhalo vedenie 4:1 a s Detroitom prehrali po samostatných nájazdoch.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: HokejovySvet.sk, nhl.com

Diskusia

Podobné články