Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

EYOF: Lopušanová sa odtrhla z reťaze aj na festivale, Slovensko je vo finále

SPITTAL AN DER DRAU - Slovenské hokejistky do 16 rokov sa predstavia vo finále dievčenského turnaja v rámci zimného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF). Rozhodla o tom stredajšia výhra domácich Rakúšaniek nad Švajčiarskom 3:0, po ktorej obsadili zverenky trénerky Nicol Lucák Čupkovej prvé miesto v A-skupine. Vo finále narazia pravdepodobne na Češky.
Zdroj: 44261
Zdieľajte:

Slovenky začali turnaj prehrou 3:4 so Švajčiarkami, ale v nasledujúcich dvoch dueloch bodovali naplno. Rakúšanky zdolali 5:4 a v utorok zvíťazili aj nad Fínkami 4:2. Výraznou mierou sa pod to podpísala najproduktívnejšia hráčka slovenského výberu Nela Lopušanová. Stále iba 14-ročná útočníčka nazbierala v troch dueloch až jedenásť kanadských bodov.

Prečítajte si aj

Nemci zacelili dieru v bránke. Angažovali zvučného ošľahaného českého matadora

Mladé reprezentantky zatiaľ presne nevedia, proti komu nastúpia vo finále, ktoré je na programe v piatok 27. januára o 16.30 h. Češky figurujú priebežne na prvej priečke B-skupiny a na potvrdenie pozície potrebovali v stredu večer zdolať Talianky. Ak sa tak stane, vo finále dôjde k zaujímavému súboju na striedačkách. Slovenská trénerka Nicol Lucák Čupková vyzve svojho manžela Jana Lucáka, ktorý je hlavným koučom českého družstva, informoval portál hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Spišiaci ulovili veľkú rybu. Po desiatich rokoch sa doma predstaví úradujúci šampión krajiny

Konečná tabuľka A-skupiny:

1. Slovensko 3 2 0 0 1 12:10 6
2. Fínsko 3 2 0 0 1 9:4 6
3. Rakúsko 3 1 0 0 2 7:10 3
4. Švajčiarsko 3 1 0 0 2 4:8 3

Pozrite si aj

VIDEO Absolútne neférová pästná výmena na Slovane: Obranca tĺkol ako nepríčetný
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články