Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Medvedev skončil vo funkcii prezidenta KHL! Poznáme náhradu

KHL
Na vysokých pozíciách vo vedení Kontinentálnej hokejovej ligy sa dnes diali zaujímavé veci. Druhá najkvalitnejšia súťaž má nového prezidenta.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Alexander Medvedev skončil vo funkcii prezidenta Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Rozhodlo o tom piatkové mimoriadne zasadnutie predstavenstva nadnárodnej súťaže v Soči, na ktorom sa stal novým šéfom KHL Dmitrij Černyšenko. Do funkcie by ho mali podľa ruskej tlačovej agentúry TASS vymenovať v sobotu.

V roku 2007 sa stal 46-ročný Černyšenko šéfom organizačného výboru XXII. zimných olympijských hier, ktoré vo februári 2014 hostilo ruské Soči. Po úspešne zorganizovanom podujatí dostal od štátu niekoľko významných ocenení. Po šiestich rokoch tak strieda vo funkcii Medvedeva, ktorý viedol KHL od jej vzniku v roku 2008. Novozvolenému prezidentovi zablahoželala už aj hlava Ruskej federácie Vladimir Putin. Medvedev bude zastupovať záujmy zbornej v štruktúrach Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Černyšenko sa chce v polovici decembra stretnúť s čelnými predstaviteľmi všetkých klubov. "V blízkej budúcnosti plánujem stretnutie s generálnymi manažérmi. Rád by som zorganizoval spoločný míting, na ktorom budeme mať možnosť spolu prediskutovať rôzne situácie a stanoviť si priority. Na základe toho sa pokúsime vypracovať plán, ktorý predložíme na schválenie predstavenstvu súťaže," uviedol Černyšenko a na margo svojich cieľov v novej funkcii dodal: "Silná liga rovná sa úspešná liga. Budeme všetci pracovať na tom, aby šport číslo jeden v našej krajine bol na úrovni."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články