Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SZU: Slovenky rozmetali Britky

LAKE PLACID - Slovenské hokejistky vybojovali na Svetovej zimnej univerziáde v Lake Placid prvé víťazstvo. Vo svojom treťom zápase na SZU deklasovali v noci na nedeľu v Maxcy Hall v Potsdame Veľkú Britániu 10:1.
Zdroj: 44160
Zdieľajte:

Slovenky predtým prehrali s Kanadou 0:4 a Japonskom 1:2. Proti outsiderovi z Veľkej Británie začali pomalšie, prvú tretinu vyhrali iba 1:0, potom sa však gólovo rozstrieľali. Súperky prestrieľali 82:9, okrem 10 gólov ešte trikrát trafili konštrukciu bránky.

Pozrite si aj

VIDEO Na ľade nepriateľky, v súkromí kamarátky: Češky a Slovenky všetkým vyrazili dych

"Po prvej tretine som nemohla byť spokojná. Vedeli sme o tom, že Britky sú veľké a je to súper z nižšej kategórie. My sme napriek tomu začali hrať s nimi rybníkový hokej. V šatni tak bolo trochu dusno. Som rada, že potom už baby začali hrať náš hokej a začalo nám to padať. Postupom času boli Britky unavené a mali červené tváre. Aj ich brankárke sa už po osemdesiatich strelách nechcelo do rozkľakov. Teší ma, že nám to napadalo a verím, že sme si niečo odložili aj na USA. Výsledok by bol krajší bez inkasovaného gólu, ale podstatné je, že si dievčatá zastrieľali," uviedla pre hockeyslovakia.sk trénerka SR Iveta Frühaufová.

Prečítajte si aj

VIDEO Mosnár môže byť spokojný len s časťou sobotného duelu. Lopušanová vytiahla ešte jednu fintu!

Spokojnosť hlásila aj Simone Bednariková, autorka dvoch gólov a asistencie. "Dôležité bolo, že sme hneď v úvode druhej tretiny využili presilovku piatich proti trom a potom nám to začalo padať. Spadla z nás nervozita a skóre pekne narastalo. Som veľmi rada, že sa presadili viaceré hráčky, pretože v prvých dvoch dueloch sme dali iba jediný gól a chýbala tomu uvoľnenosť v zakončení. Teraz by to už malo ísť ľahšie," vyslovila sa 19-ročná rodáčka z amerického Elmhurstu. K postupu potrebujú Slovenky získať ešte minimálne jedno víťazstvo, kľúčové tak budú stretnutia proti USA i Česku: "Ja by som najradšej vyhrala už proti USA. Máme tam pár kamarátok a tuším sme nad nimi ešte nikdy nezvíťazili. Bolo by to teda krásne. S Českami máme dlhodobú rivalitu a aj to by bolo teda veľmi sladké víťazstvo."

Pozrite si aj

VIDEO Neuveriteľná drzosť a šikovnosť Nely Lopušanovej! Zgustla si aj na hráčkach Česka!

Svetová zimná univerziáda - ženy:

Veľká Británia - SLOVENSKO 1:10 (0:1, 0:4, 1:5)

Góly: 43. Culshawová - 16. Nemčeková (L. Šulíková), 21. Kúbeková (Nemčeková, Bednariková), 25. Bednariková (Suráková), 29. Vysokajová, 35. Lodňanová (Sedláková), 42. Suráková (Vysokajová), 42. Lodňanová (Hajniková), 48. Nemčeková (Suráková), 53. Bednariková (Lodňanová), 57. Suráková. Rozhodovali: Boyoungová, Daleová - Paulheimová, Lissebecková (všetky USA), vylúčené: 6:4 na 2 min., presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0.

Prečítajte si aj

Libor Hudáček poďakoval Slovanu, Daňo nezabudne na piatkové góly, Marinčinovi nevadil dážď

SR: Dzurillová - Bednariková, Vysokajová, L. Šulíková, Fortunová, A. Šulíková, Mendrejová - Ištocyová, Nemčeková, Kúbeková - Sedláková, Korenková, Suráková - Čorňáková, R. Halušová, Lodňanová - Hajniková, Zaňová, Lacková - Šimnová.

Prečítajte si aj

Slovenský Jágr porušil sľub. Zvesil korčule z klinca a v 52 rokoch opäť strieľa góly
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články