Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hrdinský čin v hokejovej aréne, brankár zachránil život divákovi!

V čase smútku za dvojicou trénerských legiend - Viktor Tichonov a Pat Quinn, ktorí sa počas uplynulého týždňa pobrali do hokejového neba, hokejový svet rozveselila podstatne pozitívnejšia správa hovoriaca o záchrane ľudského života!
Zdroj:
Zdieľajte:

Newfoundland Senior Hockey League nie je práve súťažou, ktorá by v ušiach hokejovej verejnosti evokovala niečo špeciálne. Minulú nedeľu sa v nej však udialo niečo výnimočné pripomínajúce skôr scénu z amerického filmového trháku.

Všetko sa udialo pred začiatkom zápasu šesťčlennej kanadskej ligy, v ktorom mali Gander Flyers privítať na svojom štadióne Corner Brook Royals. Ešte pred vykorčuľovaním oboch tímov na ľadovú plochu sa strhla obrovská dráma v hľadisku. Jeden z prítomných divákov dostal akútny infarkt a ocitol sa v život ohrozujúceho stavu. K mužovi v strednom veku ako prvý dobehol starosta Ganderu, Claude Elliott, ktorý ako bývalý zdravotník okamžite vycítil, že treba konať. Dramatická situácia neunikla ani pozornosti hlavného trénera domáceho tímu Chrisa Peacha. Ten zareagoval rovnako pohotovo a okamžite zohnal svojho zverenca a brankára Flyers, Pattyho OBriena, ktorý sa v tom čase pripravoval na zápas. Akonáhle bol upovedomený o tom, čo sa deje, vybehol z kabíny priamo za o život bojujúcim fanúšikom, pričom mal na sebe oblečené brankárske nohavice, obuté korčule a na jednej nohe už dokonca nasadený betón.

26-ročný OBrien začal za asistencie Clauda Elliotta a ďalšieho člena realizačného tímu Gander Flyers, Tom Whalena, vykonávať mužovi, ktorý nedýchal a nemal žiadny pulz, nepriamu masáž srdca. Trojica záchrancov so zdravotníckymi skúsenosťami pokračovala v oživovaní a až do príchodu záchranky striedavo vykonávala resuscitáciu, ktorá, chvalabohu, prebehla úspešne a v momente, kedy na štadión Gander Flyers dorazila sanitka, už postihnutý fanúšik opätovne dýchal.

Muž bol následne prevezený do nemocnice Ganders James Paton Memorial. Momentálne sa nachádza v stabilizovanom stave.

Patty OBrien tak dokonale zúžitkoval svoje odborné znalosti a skúsenosti z práce zdravotníka. Brankársky hrdina však cez svoj profil na sociálnej sieti twitter skromne skonštatoval, že zásluhy za záchranu ľudského života nepatria len jemu. „Ďakujem za všetky milé slová, ktoré mi venovali ľudia z celého sveta. Veľká vďaka však patrí každému, kto sa na záchrannej akcii podieľal. Odviedli ste skvelú prácu. Mal som tú česť pracovať s úžasnými zdravotníkmi.“

Nielen brankár Patrick OBrien, ale aj Claude Elliott a Tom Whalen, si za svoje konanie zaslúžia obrovské absolutóriom a právom im patrí prívlastok hrdinovia. Ktovie, ako by všetko napokon dopadlo, nebyť ich promptnej reakcie, zásluhou ktorej zachránili ľudský život!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články