Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Mikula zostal v šoku a nenašiel slová, Oremus vyzdvihol svoj tím

POPRAD - Hokejisti HKM Zvolen nadviazali na stredajšie víťazstvo nad HC '05 Banská Bystrica 1:0 a naplno zabrali aj na ľade HK Poprad. V 26. kole Tipos extraligy opať neinkasovali a triumfovali vysoko 6:0. Hosťujúci brankár Adam Trenčan zaznamenal štvrté čisté konto a druhé za sebou.
Zdroj: 38387
Zdieľajte:

Zvolenčania sa vďaka triumfu dostali na čelo tabuľky o dva body pred Slovan Bratislava, ktorý má však zápas k dobru. Brankár Trenčan mal 34 úspešných zákrokov a vďaka nemu sa mužstvo po dvoch prehrách dostalo opäť na víťaznú vlnu. "Samozrejme, že nula poteší a veľmi si to cením. Klobúk dole pred chalanmi, pretože tieto dva zápasy sme hrali výborne. Určite sa stanú aj chyby, Poprad mal aj prečíslenia, ale za náš výkon sme si zaslúžili získať tri body," uviedol Trenčan, ktorý sa vyjadril aj k vzájomnej bilancii s "kamzíkmi": "Chceli sme ich zdolať, pretože máme s nimi zápornú bilanciu. Dvakrát to bolo v predĺžení a Poprad má dobrý tím, preto nás teší toto víťazstvo."

Pozrite si aj

VIDEO Bačik a Duke si nič nedarovali. Roztržku ovládol obranca Banskej Bystrice


Domáci po troch triumfoch prehrali a tretíkrát v sezóne nestrelili ani gól. "Zvolen hral výborne od prvého striedania, napádal nás s troma hráčmi, čo nám robilo problém pri rozohrávke. Boli veľmi dobre organizovaní a zaslúžene vyhrali. Prehrať 0:6 je veľa, no dlho som Zvolen nevidel takto hrať. Nedali nám šancu a treba si to priznať," uviedol obranca Adam Drgoň. Oveľa kritickejší bol tréner "kamzíkov" Peter Mikula: "Nenachádzam slov na ospravedlnenie výkonu, ktorí sme podali. Som v totálnom šoku, čo som videl. Sú aj takéto zápasy a musím sa s tým vyrovnať. Súper bol aktívny, cieľavedomý a splnil svoj cieľ. Nedá sa s tým nič robiť a asi znova pre mňa nastáva situácia, že niečo budem musieť s týmto robiť."

Prečítajte si aj

Kašík a celá Nitra cítia krivdu krivdu, Gabor má na sporný gól odlišný názor


Zvolen bol s výkonom spokojný a útočník tretej formácie Patrik Marcinek dosiahol gól a dve asistencie. V tejto sezóne zaznamenal už desiaty presný zásah. "Po dlhšom čase sme hrali pokojnejší zápas, napádali sme ich a plnili všetko, čo sme mali. Vyplatilo sa to. Napriek tomu, že nám chýbajú hráči dokážeme ich nahradiť a môžeme na tom stavať," skonštatoval Marcinek, ktorý sa vyjadril aj k tomu, že to bol z uplynulých šiestich duelov tretí proti Popradu: "Je to podobne ako v play off, kde hráte tiež veľa zápasov s rovnakým súperom. Musíme preto vymýšľať niečo nové. Ukázali sme si chyby, čo nám nešlo a snažili sme sa to zlepšiť."

Prečítajte si aj

NHL: Ružička sa potešil, ostatní Slováci odchádzali so sklonenými hlavami


Tréner hostí Peter Oremus pochválil výkon svojho mužstva a veľmi si váži triumf na ľade "kamzíkov. "Za desať dní sme hrali proti Popradu tretí zápas. Vedeli sme, že predvádzajú dobré výkony, ale my sme nadviazali na výkon z duelu proti Banskej Bystrici. Pomohol nám gól na začiatku, ale bolo tam aj dohrávanie súbojov a tlak do brány."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články