Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U20 2023: Slovenský kat Bedard prekonal Lindrosa a vytvoril ďalší rekord

HALIFAX - Kanadský hokejista Connor Bedard prekonal s 32 bodmi národný rekord Erica Lindrosa v počte bodov na MS juniorov. Sedemnásťročný  útočník zaznamenal vo štvrťfinále proti slovenským reprezentantom dva góly a asistenciu. Svojmu tímu pomohol k víťazstvu 4:3 po predĺžení a postupu do semifinále.
Zdroj: 44060
Zdieľajte:

"Predĺženie 3 na 3 je vždy zaujímavé a každý má šancu pomôcť tímu dosiahnuť víťazstvo. Zápas bol veľmi dramatický, pretože Slovensko má dobré mužstvo a hralo lepšie ako v príprave pred turnajom. Musíme vyzdvihnúť výkon Slovákov, ale my sme našťastie našli spôsob ako uspieť," povedal Bedard pre hockeycanada.ca.

Prečítajte si aj

MS U20 2023: Senzácia bola na dosah, Kanadu spasil v predĺžení Bedard

Prečítajte si aj

MS U20 2023: Fenešov najlepší zápas, podľa Mešára budeme spomínať v dobrom

Pozrite si aj

VIDEO Obrovské sklamanie. Adam Sýkora opustil ľad v slzách

Mladík, ktorý bude podľa expertov draftovou jednotkou, má na MS juniorov celkovo na konte už 34 bodov. Na absolútneho lídra Švéda Petra Forsberga stráca ešte 8 bodov. Bedard prekonal aj ďalšie tri kanadské rekordy, keď sa svojím 15. gólom dostal pred Patsa Jordana Eberleho, potom pridal ešte víťazný a už ich má šestnásť. Zároveň získal aj najviac bodov (21) a asistencií (13) na jednom turnaji.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články