Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Juniori SR vyhrali vďaka bizarnej príčine. Potvrdil to Feneš s Mešárom

TRURO - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov uspeli v záverečnom prípravnom zápase pred MS juniorov v Halifaxe a Monctone. Na záver kempu v kanadskom Trure zdolali v noci na sobotu rakúskych rovesníkov jednoznačne 5:1, keď najmä od druhej tretiny na ľade dominovali.
Zdroj: 43591
Zdieľajte:

Dva góly SR strelil Servác Petrovský, Šimon Nemec si pripísali štyri a Filip Mešár tri asistencie. Pre zverencov trénera Ivana Feneša bol duel s Rakúskom generálkou na svetový šampionát, prvý duel v monctonskej aréne Avenir Centre odohrajú v utorok 27. decembra o 17.00 SEČ proti Fínom.

Prečítajte si aj

AHL: Regenda sa na Vianoce odviazal, jeho výborný výkon zabolel krajana

Hlasy po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Odohrali sme náš najlepší zápas v príprave. Veľmi nás to teší, lebo sme boli dominantní, presadili sme sa strelecky. Naša hra mala naozaj kvalitu. Príprava bola náročná, ale v poslednom zápase môžeme byť s našou hrou spokojní. Konečne prišli hokejky Filipovi Mešárovi a Servácovi Petrovskému, ktoré sa niekde šesť dní túlali. Bolo to na ich hre vidieť, presadil sa náš elitný útok, hrali výborne. Presilovú hru zahrali skvele. V tretej tretine sme im dali oddýchnuť a ušetrili sme ich tak trochu na ďalšie zápasy. Po dvojtýždňovom bloku si dáme teraz deň oddych a 25. decembra oznámime záverečnú nomináciu na MS."

Prečítajte si aj

Príprava na MSJ v Kanade: Slováci presvedčivo zdolali Rakúšanov, ústrednou postavou Šimon Nemec

Dalibor Dvorský, autor druhého gólu SR: "Myslím si, že sme boli lepší, od začiatku až do konca. Túto výhru sme potrebovali. Je to stále iba príprava, musíme si tie dobré veci zobrať so sebou a zo zlých sa poučiť. Neviem, či som dal gól ja, alebo Alex Čiernik. Alex to nahodil a možno sa to dotklo mojej korčule, nie som si istý. Päť gólov pozdvihlo sebavedomie, už sme ich potrebovali."

Filip Mešár, útočník SR 20, v zápase 0+3: "Nebolo to nič ľahké, Rakúšania boli veľmi húževnatý súper, dobre korčuľovali, napádali nás, hrali fyzicky. Som veľmi rád, že sme hrali ako tím. Máme celkom dobrý útok a z toho vyplynuli tie góly. V prvej tretine bolo veľa chýb, pred druhou sme si niečo povedali, padli v nej dva rýchle góly a už sme zápas kontrolovali. Som rád, že sa moje hokejky konečne našli a že s nimi môžem začať turnaj."

Pozrite si aj

VIDEO Mamčics zostrelil Šťastného, následne Nemčík zhodil rukavice a poriadne sa zastal spoluhráča

Prečítajte si aj

Z legionára sa stal Slovák. Skúsený hokejista Dukly získal naše občianstvo

Prečítajte si aj

Christián Jaroš skončil v Omsku a zahrá si za ďalšieho európskeho giganta
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články