Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ondrej Molnár a Adam Sýkora čelia škandálu: Ich konanie rieši už aj polícia

NITRA - Ondrej Molnár a Adam Sýkora sa pred štartom svetového šampionátu juniorov dostali do veľkého problému. Počas florbalového turnaja mali v záverečných sekundách napadnúť protihráča, ktorému spôsobili trojnásobnú zlomeninu čeľuste. Prinášame Vám vyjadrenia zainteresovaných strán i polície.
Zdroj: 43089
Zdieľajte:

Vyjadrenie priniesla nitrianska polícia: „07.12.2022 v čase okolo 09.00 hod. došlo v meste Nitra, na hracej ploche florbalového ihriska Mestskej športovej haly, teda na mieste verejnosti prístupnom, k prečinu výtržníctva v súbehu s ublížením na zdraví. Polícia okolnosti tohto incidentu vyšetruje, preto nebudeme k doposiaľ zisteným skutočnostiam poskytovať žiadne bližšie informácie.“

Prečítajte si aj

Kanada bude mať veľkú posilu na MSJ: Konkurent Slafkovského sa pripojí k tímu

Podľa najnovších informácií mali hráči Zlatých Moraviec niekoľko sekúnd pred koncom atakovať Adama Sýkoru a strhla sa veľká mela. Vyjadrenie k vzniknutému momentu vydala aj SSŠ Nitra: „Na školskom turnaji Majstrovstvá Nitrianskeho kraja vo florbale žiakov stredných škôl sa stala pre všetkých zúčastnených poľutovaniahodná udalosť.

Zápas SŠŠ Nitra proti Gymnáziu Zlaté Moravce prebiehal v medziach pravidiel.

Deväť sekúnd pred koncom bol Adam Sýkora pri útočnej akcii hrubo faulovaný, v dôsledku čoho preletel cez mantinel a skončil na zemi. Rozhodca avizoval faul. Adam sa zdvihol a pristúpil k hráčovi, ktorý ho fauloval a ústne ho upozorňoval, že to bolo naozaj cez čiaru, lebo jemu samotnému hrozilo zranenie. Vzápätí hráči Moraviec sa zhŕkli okolo Adama. Naši hráči vrátane Ondra pribehli k nim, aby Adama bránili. Situácia sa stala neprehľadnou a prerástla do vzájomnej strkanice, ktorú organizátori do dvadsať sekúnd ukončili.

Prvý úder dostal do tváre Ondrej Molnár, má roztrhnutú peru. Ondro úder inštinktívne opätoval, na nešťastie, neprimeranou silou, čím spôsobil zranenie protihráčovi. Konal neúmyselne, v zápale boja a vo vybičovanej atmosfére. Svoj skutok oľutoval a úprimne sa ospravedlnil.

Situácia našich chlapcov mrzí o to viac, že bojovali za školu.

Je nám ľúto, že sa sociálnymi sieťami šíria nepravdy, ktoré poškodzujú nielen našu školu ale i slovenský hokej."

Prečítajte si aj

Viceprezident Montrealu prehovoril o účasti Juraja Slafkovského na MSJ

Druhá strana však zaujala jednoznačné stanovisko. Podľa slov zástupcov zo Zlatých Moraviec za všetko môžu mládežnícky hokejoví reprezentanti Slovenska: „V celom konflikte boli hráči Nitry od začiatku agresívnejší. Od nás sa snažili chalani brániť spoluhráča, lebo Nitranom to bolo jedno, naháňali všetkých. V tom čase som bol v strede všetkého. Ondrej Molnár náhaňal ďalšieho spoluhráča až pri našej striedačke, kde ho sotil na zem a začal ho kopať, dával mu kolená na bradu, pokiaľ mu nezapadol jazyk. Našťastie, nakoniec nebol vážne zranený.“

Prečítajte si aj

VIDEO NHL: Dve asistencie Ružičku, päťgólový koncert Thompsona, Fehérváryho absencia

V pondelok čaká reprezentáciu do 20 rokov reprezentačný zraz a štart prípravy pred svetovým šampionátom. V SZĽH vzniknutú situáciu intenzívne riešia. O ďalšom priebehu budeme informovať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články