Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najpopulárnejší legionár v najvyššej súťaži: Spomienka na fínsku legendu Slovana Bratislava

BRATISLAVA - Jedným z najpopulárnejších legionárov v našej najvyššej súťaži bol bez pochýb fínsky brankár Sasu Hovi. Rodák z Turku strávil v tíme Slovana Bratislava tri sezóny.
Zdroj: 17659
Zdieľajte:

V súčasnosti 40-ročný bývalý brankár sa do histórie našej najvyššej súťaže zapísal nezmazateľnými písmenami. V troch sezónach si totiž pripísal dva majstrovské tituly.

Prečítajte si aj

V tíme z hlavného mesta sa objavil nový hokejista

V súčte základnej časti a stretnutí v play-off naskočil celkovo do 189 stretnutí, pričom len málokedy sa mu stalo, že jeho úspešnosť zákrokov klesla pod 93%. Navyše, ideálne vedel vygradovať svoju formu na play-off, kde mal postupne 95,6%; 94,2% a 92,9%.

Prečítajte si aj

AHL: Sobotňajšia noc patrila Mariánovi Studeničovi, v slovenskom zápase triumfoval Kelemen

Po svojom konci na Slovensku sa presunul do Čiech, kde si zahral v najvyššej súťaži za Kometu Brno. Ročník 2012/2013 vynechal, aby o rok neskôr pridal svoj derniérový ročník vo farbách Znojma v EBEL.

Prečítajte si aj

Tri roky neskóroval. Miškovec nepresvedčil, šancu dostal na konci republiky

Po konci profesionálnej kariéry však pri hokej ostal. V súčasnosti pôsobí v najmladšom tíme NHL, teda Seattle Kraken, kde zastáva pozíciu skauta v Európe. Zaujímavosťou je, že v ročníku 2015/2016 ako asistent trénera viedol reprezentáciu Turecka na šampionáte divízie D3.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články