Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Janusove debutové čisté konto, Mikula nespokojný s efektivitou

KOŠICE - Hokejisti HC Košice potvrdili v 20. kole pozitívnu bilanciu na domácom ľade a HK Poprad zdolali 2:0. Na tom, že "kamzíci" druhýkrát v sezóne neskórovali sa 29 zákrokmi podieľal domáci brankár Jaroslav Janus, pre ktorého to bol druhý zápas v slovenskej extralige. Popradčania si po domácej prehre so Spišskou Novou Vsou nenapravili chuť a Košiciam podľahli aj druhýkrát v sezóne.
Zdroj: 38387
Zdieľajte:

Podľa oficiálnych štatistík bol pomer striel vyrovnaný 29:29 a o niečo väčšiu gólovú efektivitu preukázali domáci. V 25. minúte ich poslal do vedenia Denis Paršin, ktorý bodoval vo všetkých štyroch zápasoch po návrate do Košíc. Gól Colina Campbella v oslabení v oslabení v 49. minúte uzavrel skóre. "Dlho sme nemali vyložené šance a to nás znervózňovalo. Musím pochváliť nášho brankára, ktorý nás podržal v dôležitých chvíľach. Tento zápas nemal veľa gólových príležitostí a pre diváka možno nebol najkrajší. Mňa ako trénera však veľmi potešil tým, aký prístup k nemu mali hráči," poznamenal košický kormidelník Dan Ceman. Jeho zverenci sa rehabilitovali za nedeľňajšiu prehru v Nových Zámkoch 2:6 a potvrdili výbornú fazónu na domácom ľade. Pred vlastným publikom prehrali iba prvý zápas sezóny - s Prešovom 2:3, no odvtedy zvíťazili v siedmich domácich dueloch po sebe. V tejto sérii zdolali Popradčanov dvakrát, keď na víťazstvo z Crow arény 4:1 nadviazali aj v komfortnejšej Steel aréne.

Prečítajte si aj

Žilinskú svorku rozšíril ďalší hráč: Talentovaný mladík sa posunul o úroveň vyššie

Prečítajte si aj

Marek Uram posilní ambiciózny slovenský tím

Pozrite si aj

VIDEO Juhola zbúral Janusa, toho si spoluhráči zastali v hromadnej šarvátke

V bránke Popradu nastúpil prvýkrát v sezóne Roman Rychlík, ktorý mal po 27 zákrokoch 93,1-percentnú úspešnosť zákrokov. Na rozdiel od útočníkov mal pre neho tréner Peter Mikula slová chvály. "Veľmi dobrý výkon podal náš brankár aj obrana, žiaľ, bez gólového efektu. Verili sme, že sa to začína nejako rozbiehať. Žiaľ, kameň úrazu tohto mužstva je v tom, že nie a nie dať gól. V úvode sme mali nejaké šance a dobré bolo aj to, že sme ubránili dve oslabenia po sebe. Tak sa asi ťažko dá víťaziť. Víťazstvo Košíc je zaslúžené. Nič sa nedá robiť, musíme sa s týmto problémom vyrovnať," uviedol Mikula.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články