Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ďalší súperi Nitry sú známi. CHL nie je téma

NITRA - Hokejisti Nitry zvládli v domácom prostredí medzinárodnú konfrontáciu a postúpili do finálovej fázy Kontinentálneho pohára. "Corgoni" nezaváhali ani v jednom zápase a postupne zdolali talianske Asiago, ukrajinský Kremenčuk a poľský Osvienčim. Tréner Tomáš Chrenko zároveň vyzdvihol úroveň turnaja.
Zdroj: 43694
Zdieľajte:

V uplynulom týždni mužstvo opustil lotyšský tréner Normunds Sejejs a na striedačku sa postavili muži z vedenia nitrianskeho klubu. Hlavným trénerom je manažér klubu Tomáš Chrenko, ktorý spolu s riaditeľom Miroslavom Kováčikom chce zabezpečiť zlepšenie výkonov Nitry. Hokejistom spod Zobora aktuálne patrí v Tipos extralige nelichotivá 10. priečka. Prvotným impulzom môžu byť práve tri výhry proti zahraničným súperom. "Sme veľmi spokojní s tým, ako sa chalani zdvihli a verím, že v nastolenom trende budeme pokračovať," povedal Chrenko po nedeľňajšom stretnutí s Uniou Osvienčim.

Prečítajte si aj

Neviem, čo sa stalo. Všímali sme si veci, ktoré nedokážeme ovplyvniť, znie spod Tatier

Kontinentálny pohár príliš domácich fanúšikov nelákal, súčasný tréner Nitry však vyjadril spokojnosť s úrovňou turnaja. "Ľudia dosť podceňujú tento turnaj. Aj zápas s Osvienčimom bol výborný. Minimálne dorovnal úroveň extraligy. Ak si niekto myslí niečo iné, mal sa prísť pozrieť naživo," poznamenal manažér i tréner, ktorý zároveň priznal, že klub spod Zobora aktívne rieši trénerskú otázku. "Budeme pracovať na tom, aby sa vyhrávalo ďalej a popri tom sa budeme obzerať na trhu po prípadnom trénerovi."

Prečítajte si aj

Gemerčania hlásia problém na pozícii gólmana, pomôže im rodák z Univerzity

Nitru v záverečnej fáze preverí britský Cardiff, francúzsky Angers a opäť talianske Asiago. Dejisko finálového turnaja zatiaľ nie je známe, ale Nitrania opakovane deklarovali záujem organizovať ho. "Corgoni" sa v sezónach 2015/16 a 2016/17 zúčastnili hokejovej Ligy majstrov (CHL). Otázne zostáva aj to, či víťaz Kontinentálneho pohára dostane automaticky miestenku v CHL. "Mali sme informáciu, že víťaz by mohol postúpiť, ale nerobili sme to kvôli tomu. Chceli sme vyhrať medzinárodný turnaj a videli sme aj priestor na získanie financií,“ uviedol Chrenko a poznamenal, že obe účasti Nitry v CHL boli pre klub mínusovou záležitosťou.

Pozrite si aj

VIDEO Mlynarovič obeťou hrozivého zákroku, Petráš bez premýšľania skočil po vinníkovi
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články