Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Podkonický spokojný s hrou, nie však s výsledkom. Vypadnú zo zostavy Rosandič s Okuliarom?

KREFELD - Slovenskí hokejisti sa v sobotnom zápase na Nemeckom pohári dokázali za nepriaznivého stavu 0:3 pozviechať, ale tri body im to napokon neprinieslo. S Dánskom prehrali 3:4 po predĺžení.
Zdroj: 43622
Zdieľajte:

Slováci prestrieľali súpera 45:15, najmä v tretej tretine mali miestami drvivý tlak. "Sme radi, že výkon bol oveľa lepší ako vo štvrtok proti Rakúsku. Boli sme lepší, mali sme dosť striel, ale nenašli sme cestu ako vyhrať zápas. Boli tam malé veci, ktoré sme robili zle a ktoré sme po 1. tretine zlepšili, ale po dvoch chybách sme dostali góly. Bolo super, že chalanov to nezlomilo a išli za vyrovnaním. Škoda, že sme nedali štvrtý gól. Ale hrá sa na to, kto nájde cestu ako vyhrať a nie na to, kto je lepší," povedal po zápase asistent trénera Andrej Podkonický.
Zverencom Craiga Ramsayho chýbalo viac dôrazu najmä v predbránkovom priestore. K dorážkam ich severania nepúšťali. "Proti tímu ako Dánsko, ktoré húževnato bráni, sú to ťažké zápasy. Oni hrajú v obrannej zóne 1 na 1 a ťažko sa presadzuje. Aj preto sme nenašli priestor na dorážky. Ale boli sme oveľa agresívnejší ako proti Rakúsku, škoda," dodal Podkonický.
Inkasované góly Slovákov prišli po chybách, Podkonický ich opísal takto: "Ten prvý, tam to po buly vyhadzoval ich bek po plexiskle a naši obrancovia to musia vidieť. Zbytočne sme chytali puk a bolo to 2 na 1. Druhý gól, tam sme nenašli hráča, sledovali sme puk pred bránkou, tam musíme byť lepší. Pri treťom góle sme prepadli, nebol tam hráč, ktorý sa mal vrátiť. Napriek tomu my chceme od hráčov, aby si dovolili, aby sa nebáli hrať, ale dnes nás to stálo zápas."
Vo svojom poslednom zápase proti Nemecku budú hrať slovenskí reprezentanti opäť s niektorými zmenami. Proti Dánsku nehral Jedlička, v utorok majú klubové povinnosti Okuliar a Rosandič. Na to však tréneri nebudú brať ohľad. "My sa na to nepozeráme. Vieme, že majú v utorok zápas. Samozrejme nejaké zmeny budú, ale nebude to o tom, kto v utorok hrá. Jedlička dnes nehral pre problémy so zubami. Ešte sme sa nebavili kto bude hrať, rozhodneme sa ráno. Rovnaká situácia je aj s brankármi," uzavrel Podkonický.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články