Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Golonka komentuje Slafkovského a má pri ňom veľkú obavu

BRATISLAVA - Legendárny bývalý slovenský hokejista Jozef Golonka sa vyjadril na margo Juraja Slafkovského. Žiletka, ako prezývajú niekdajšieho výborného útočníka, vyslovil obavy v súvislosti s našim talentom.
Zdroj: 37767
Zdieľajte:

84-ročný rodák z Bratislavy sa rozhovoril pre portál Pravda.sk. Čo si myslí o Slafkovskom? „Fandím mu, ale vyčkajme, kým niečo dokáže. Je to fantastický hokejista, s výborným prehľadom, má to v hlave spočítané. Je disciplinovaný a inteligentný. Avšak bojím sa jednej veci. Okolo neho vytvorilo až príliš veľké „haló“. Nielen u nás, ale aj v Kanade, čo napokon môže byť pre neho až nebezpečné. Kanadské hviezdy nechcú byť v tieni talentu z Európy a niekto si na neho môže vyšliapnuť. Nemám obavy, že by sa nepresadil – to sa mu určite podarí," uviedol Golonka.

Prečítajte si aj

V Liptovskom Mikuláši predčasne končí pilier defenzívy

Pre stále len 18-ročný talent má aj jednu radu: „Juraj musí naďalej zostať skromný a tvrdo na sebe pracovať. História si pamätá viacero talentov, ktoré rýchlo zhasli. Napríklad Martin Réway. Ale to je rozdiel, Slafkovský má lepšiu morálku. Držím mu palce, nech sa mu darí, Slovensko potrebuje každého kvalitného hokejistu."

Prečítajte si aj

Nemecký pohár 2022: Slováci obrat nedokonali. Nad sily našich boli aj Dáni

Golonka zároveň prezradil, že v súčasnosti stále sleduje hokej, ale vadí mu jedna vec: „Viete, čo sa mi nepáči? Až prílišné otvorenie sa voči koučom zo zahraničia. Beriem to ako devastáciu potenciálu domácich trénerov. Máme šikovných odborníkov, treba im dať príležitosť. Zahraniční tréneri sem ťahajú priemerných legionárov, ktorí hrávajú viac, ako domáci mladíci."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: pravda.sk

Diskusia

Podobné články