Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad oznámil kvalitné posilnenie tímu, pod Tatry putuje slovenský šampión

POPRAD - Kanadský hokejista Ben Betker sa stal novou posilou HK Poprad. Dvadsaťosemročný obranca už v minulosti na Slovensku pôsobil v Detve a Zvolene. Pod Tatry prichádza z nadnárodnej súťaže ICEHL, informoval oficiálny web klubu.
Zdroj: 43611
Zdieľajte:

"Všetko sa to začalo v utorok, keď som dostal telefonát o záujme Popradu. Mesto a štadión si veľmi dobre pamätám z minulého pôsobenia. Vo finále som zažil aj výborných popradských fanúšikov. V Kanade som vyrastal v mestečku pod horami, preto sa teším aj na túto scenériu," povedal Betker po príchode do Popradu.

Prečítajte si aj

Košice pustili Romana Durného a dochytá sezónu pri konkurentovi, Nitra uvoľnila legionára o súťaž nižšie

Hráč, ktorý už raz vyhral slovenskú súťaž, neskrýva ambície: "Očakávam, že budeme mať výborný záver sezóny. Chcem, aby sme boli súťaživí a ukázali svoju najlepšiu tvár v tom správnom čase – v úspešnej play off," dodal.

Prečítajte si aj

Trápiaci sa slovenský extraligový tím posilní zahraničné pravé krídlo

"Betkera si pamätám ešte z prechádzajúceho pôsobenia v Detve a Zvolene. Vo finálovej sérii Zvolena s Popradom bol na ľade veľkou osobnosťou. Má výborné fyzické parametre a dostatok skúseností, preto od neho očakávam, že bude pokračovať vo výbornej hre a bude veľmi platnou posilou," uviedol hlavný tréner Peter Mikula.

Prečítajte si aj

Slováci proti Dánsku so zmenami, tréneri vytkli chybu útočníkovi Mladej Boleslavi

Betker pôsobil do prvého príchodu na Slovensko v nižších zámorských súťažiach. V slovenskej extralige odohral 136 zápasov s bilanciou 13 gólov a 39 asistencií. Minulú sezónu strávil v rakúskom Innsbrucku. Aktuálnu začal tiež v ICEHL, ale v drese maďarského tímu Féhervár AV19.

Pozrite si aj

VIDEO Supertalent zo Zvolena si nenechal skákať po hlave a pustil sa do staršieho Švéda
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články