Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

10 premiérových gólov, na ktoré sa nikdy nezabudne

Top
Nikto nikdy nezabudne na svoj prvýkrát. Väčšina mladých hráčov sa snaží do NHL preraziť čo najrýchlejšie, rýchlo sa zapísať na gólovú listinu. Títo páni to však spravili veľmi pamätným štýlom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

10. Wayne Gretzky

Najlepší z najlepších. Wayne Gretzky zaznamenal 14.10.1979 svoj prvý gól. Po jeho prvom góle by si asi nikto netrúfal povedať, že mladý Wayne raz prekoná legendárneho Gordieho Howea a stane sa najlepším strelcom histórie.

9. Nicklas Lidstrom

Lidstrom je podľa mnohých expertov najlepším obrancom histórie hokeja. Počas svojej nekonečne dlhej kariéry za Detroit podobných deloviek nastrieľal celkom 264. Svojím prvým gólom jasne všetkým fanúšikom naznačil, že artilérií Red Wings bude nasledujúcich 19 sezón šéfovať on.

8. Mario Lemieux

Nebyť Gretzkyho a prekážok, ktoré musel Mario počas kariéry prekonávať, bol by rozhodne najcennejším hráčom histórie práve on. Svoje legendárne tempo si zadal už vo svojom prvom zápase. Dokázal totiž skórovať so svojej prvej strely na bránu.

7. Jonathan Toews

Pretlačil sa cez dvoch obrancov a laserovo presnou strelou prekonal brankára. Taký bol prvý gól vychádzajúcej legendy v podobe mladého kapitána Blackhawks. Toews skóroval už mnoho pamätných gólov, no na tento isto do smrti nezabudne.

6. Matt Duchene

Ešte presnejšou strelou ako Jonathan Toews sa prvý krát presadil Matt Duchene z Colorada. Podobným štýlom ako bývalá superhviezda rovnakého tímu Joe Sakic dokázal Matt schovať strelu za brániaceho hráča a prekvapiť brankára.

5. Vladimir Tarasenko

Túto sezónu prekvapil Tarasenko fanúšikov už dvomi kandidátmi na gól roka. Nie je to však žiadnym prekvapením, mladý Rus strieľa jeden krásny gól za druhým už od chvíle, kedy strelil svoj premiérový.

4. Anze Kopitar

Pri svojom prvom góle sa pravdepodobne najlepší slovinský hokejista histórie natiahol takmer cez celé klzisko a brankára prekonal parádnou kľučkou. Kopitar si počas rokov už zabezpečil trvalé miesto v zostave Kings aj vďaka podobným výkonom.

3. Ron Hextall

Brankár plný charakteru Ron Hextall bol počas kariéry dôležitým článkom zostavy Philadelphia Flyers. Bol taktiež prvým brankárom, ktorý dokázal samostatne skórovať. Jeho gól možno nevynikne medzi najkrajšími gólmi histórie, no fakt, že je jedným z najpamätnejších mu nikto nevezme.

2. Pavel Datsyuk

Tento kúzelník v červenom sa pokúša takmer každý zápas o gól roka. Niet teda divu, že aj jeho prvý gól bol mimoriadne obdivuhodný. Pavel je v zostave Red Wings už dvanásť sezón a fanúšikov ešte stále dokáže prekvapiť novou kľučkou.

1. Jordan Eberle

Jordan Eberle možno nie je hokejistom rovnakej úrovne ako vyššie uvedení, no jeho prvý gól v kráse už ťažko niekto prekoná. Len veľmi málo mladým hráčom sa podobný kúsok podarí, jednou kľučkou dokázal prekonať dvoch obrancov a zároveň aj brankára. Jeho prvý gól sa naviac radí aj medzi najkrajšie góly NHL, ktoré kedy padli.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články