Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Bystričania akceptovali vynechanie Rahma, Pardavý kritizoval aj napriek piatim gólom

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti bratislavského Slovana vyhrali aj druhý zápas v Tipos extralige a opäť na ľade súpera. Tentoraz sa presadili v Banskej Bystrici, ktorej nasúkali päť gólov a inkasovali iba raz. Domáci totiž kopili chyby, ktoré ich stáli prijateľnejší výsledok.
Zdroj: 43272
Zdieľajte:

"Zápas nám absolútne nevyšiel už od jeho začiatku. Vyrobili sme priveľa individuálnych chýb, pri prvých troch góloch boli tieto chyby dosť závažné. Posadili tak Slovan na koňa. Potom sa už ťažko hrá za stavu 0:3. Snaha tam ešte bola, mali sme aj príhovor k hráčom, ale Slovan si to podržal. Hostia hrali umne, ťažko sme sa cez nich presadzovali, hrali výborne osobné súboje, dobre korčuľovali, boli stále pri nás. Máme teda čo robiť a zlepšovať,“ prezradil po stretnutí asistent trénera Banskej Bystrice Rudolf Jendek.

Prečítajte si aj

Čo sa stalo s Richardom Pánikom?

Do banskobystrickej bránky išiel po prvýkrát v sezóne Filip Belányi. Predchádzajúce dva zápasy odchytal Švéd Robin Rahm. O nasadení Belányiho rozhodol podľa Jendeka tréner brankárov Robin Danielsson, čo bolo hlavným koučom i jeho asistentmi akceptované. „Bol to môj prvý zápas v sezóne a nedopadol ideálne. Inak sme si ho všetci predstavovali, nielen ja. Snažil som sa čo najviac spraviť pre tím. Musíme pokračovať v tvrdej robote a uvidíme, čo bude ďalej. Tomuto zápasu chýbalo viac emócií z našej strany. Potrebujeme sa viac zrážať, viac strieľať a tlačiť sa do bránky,“ uviedol po prehre so Slovanom gólman HC ´05 Filip Belányi a k samotnej hre ešte dodal: „Nemôžeme sa pozerať na súpera, ale na seba, teda hrať našu hru a potom to pôjde. Ja sa učím aj od Robina Rahma, ktorý má veľa skúseností.“

Prečítajte si aj

Úvod NHL bez Rusov v Česku? Buď pôjdeme všetci, alebo nikto, znie od jedného z aktérov

Bratislavskí hráči mohli byť po stretnutí spokojní, avšak tréner Slovana Ján Pardavý videl v ich výkone a prístupe rezervy: „Tak ako sme hrali prvých tridsať minút, to je spôsob, akým sa chceme prezentovať. Bol to vcelku dominantný výkon. Od stavu 3:0 pre nás sme však začali robiť hlúposti, trošku sme podceňovali niektoré situácie. Dali sme šancu Banskej Bystrici sa chytiť, dala gól na 1:3. Dôležité bolo naše oslabenie o dvoch hráčov na začiatku tretej tretiny, ktoré sme ustáli. Ďalším gólmi v tretej tretine sme sa dostali do pohody. Jediné mínus v tomto zápase je, že podceňujeme niektoré situácie za komfortného stavu, čo sa nám nemôže stávať.“

Prečítajte si aj

Barážový hrdina po nezáujme medzi elitou a konci Capitals prijal ponuku minuloročného nováčika

Bratislavský Slovan odohral v Tipos extralige iba dva zápasy a oba vyhral. Uplynulý piatok v Poprade a teraz aj v Banskej Bystrici. „Začiatok sezóny je vždy dôležitý pre sebavedomie a pohodu hráčov. My budeme pracovať ďalej na tom, aby sme držali hráčov v takom zdravom napätí. Tých zápasov je pred nami ešte veľa, prvé dve víťazstvá nič neriešia,“ poznamenal Pardavý.

Prečítajte si aj

Niekdajší brankársky talent z Popradu má za sebou úspešnú skúšku a ostáva doma
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články