Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bodové obrodenie Mariána Hossu

Hviezdny slovenský krídelník Marián Hossa dal štvorbodovou nocou definitívne zabudnúť na svoj z hľadiska produktivity najhorší vstup do sezóny v celej kariére.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Jeden z najlepších obojsmerných útočníkov sveta nerozbehol svoju sedemnástu sezónu v zámorskej profilige práve najlepšie. Hossa síce po hernej stránke predvádzal svoj štandard, no v zakončení mu chýbalo troška viac streleckej pohody. Góly tak neprichádzali, asistencie sa hromadili len veľmi pomaličky, a tak niet divu, že 35- ročné krídlo si v osobných štatistikách vytvorilo negatívny rekord.

Počas sobotnej noci sa však Marián na ľade Edmontonu Oliers, v ktorého zostave tentoraz nechýbal talentovaný obranca Martin Marinčin, zdravo nasrdil a predviedol famózny výkon okorenený nielen tromi gólovými prihrávkami, ale najmä tak túžobne očakávaným presným zásahom, ktorý sa Hossovi podarilo vsietiť po deväť zápasov trvajúcich suchotách. Po úspešnej dorážke na konci presilovej hry bolo na samotnom ofenzívnom ese Blackhawks badať obrovskú úľavu. Predsa len, ak ste rodený strelec a dlhšiu dobu vám to nepadá, tak to v hlave chtiac-nechtiac určite trošku nosíte.

"Som rád, že som dal konečne gól, odľahlo mi. Na ľade som sa však cítil dobre, hral som svoju hru a preto som sa veľmi netrápil tým, že som nedával góly. V každom prípade to však je príjemný pocit," povedal Hossa zámorským novinárom.

Gól Mariána Hossu:

Do nasledujúcich zápasov tak už tretí Slovák, ktorému sa v NHL podarilo prekročiť hranicu tisícich nazbieraných bodov, môže ísť s čistou hlavou a omnoho vyšším sebavedomím, ktoré mu pri vylepšovaní individuálnych štatistík môže len a len pomôcť.

Po dvadsiatich zápasoch aktuálneho ročníka ma 81-tka na konte pätnásť bodov a patrí jej honor najproduktívnejšieho Slováka v NHL. Aj napriek tomu, že Hossove úlohy na ľade už zďaleka nie sú prioritne zamerané na ofenzívu, si dovolím tvrdiť, že pri plnom zdraví bude Marián opäť na konci základnej časti atakovať minimálne 60 bodovú hranicu, ktorú sa mu podarilo dosiahnuť v predchádzajúcom ročníku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články