Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Záborský podpichol Marcela Haščáka, ktorý netušil, čo sa podarilo Slovanu v Poprade

POPRAD - Hokejisti HC Slovan Bratislava vykročili správnou nohou k obhajobe titulu a po takmer dvanástich rokoch zvíťazili v Poprade. V piatkovom 1. kole extraligovej sezóny zdolali pred návštevou kola 3167 divákov domácich 4:2.
Zdroj: 43229
Zdieľajte:

Tomáš Zigo strelil v 46. minúte rozhodujúci gól zápasu, keď strelu obrancu Michala Beňa dorazil za domáceho brankára Anthony Petersa. Ten v predchádzajúcej sezóne vyhral so Slovanom titul, čo je jeho cieľom aj teraz v drese "kamzíkov".

Prečítajte si aj

Macejkovo repete spred roka, osobné dôvody poslali útočníka Košíc domov

Popradčania prehrou v prvom stretnutí sezóny potvrdili formu z prípravy, počas ktorej nestačili na svojho súpera v šiestich z ôsmich zápasov. "Bol to ťažký duel, veď sme hrali proti obhajcovi titulu. Mali sme viac z hry, no v druhej tretine nás rozladili vylúčenia. Niektorí hrajú presilovky, iní oslabenia. Stratili sme rytmus a dostali góly," konštatoval útočník Popradu Tomáš Záborský.

Pozrite si aj

VIDEO Faul na Šimona Nemca v zápase proti Montrealu bol okamžite pomstený

V drese hostí sa blysol dvoma gólmi popradský odchovanec Marcel Haščák. "Belasí" po štyroch prehrách v zápasoch Ligy majstrov potrebovali víťazstvo, čo sa im po zlepšenej hre v druhej časti aj podarilo. Najväčšiu zásluhu mal na tom práve Haščák: "Prvý zápas v sezóne je vždy dôležitý. Zdolali sme Poprad a teším sa z tohto víťazstva proti silnému súperovi. "Kamzíci" hrali veľmi dobre, majú vynikajúco poskladaný tím," poznamenal líder slovanistickej ofenzívy, ktorého mrzeli zbytočné chyby v závere. Poprad využil dve presilové hry a znížil stav na konečných 2:4. Bratislavčania pretrhli 11-zápasovú sériu prehier pod Tatrami v rámci súťažných stretnutí, naposledy uspeli 21. decembra 2010 výsledkom 5:4 po predĺžení. "Nesledujem štatistiky, najdôležitejšia je výhra," povedal Haščák.

Pozrite si aj

VIDEO Do Slafkovského skákať nebudeš! Spoluhráč pomstil slovenskú draftovú jednotku

Najvýraznejšou posilou v drese domácich je bývalý slovenský reprezentačný útočník Záborský. V zápase okrem gólu pridal aj asistenciu: "Na začiatok to nebolo zlé, aj keď som ťahal nohy. Dúfam, že sa to zlepší a v nedeľu budeme dobre pripravení a získame prvé tri body do tabuľky." Podľa neho Popradčania mali počas zápasu aj svetlé momenty, no chce to čas. "Prvá tretina bola z našej strany dobrá, Slovanu sme nedali žiadnu šancu. Hrali sme však len 40 minút, čo musíme napraviť a hrať naplno počas celého stretnutia. Potrebujeme zapracovať aj na početných výhodách, keďže dnes rozhodli špeciálne tímy," povedal 34-ročný útočník.

Prečítajte si aj

Zástupcovi Ligy majstrov pre zranenie vypadol gólman: Problém zažehnal brankár z Michaloviec

V mikrosúboji strelcov Záborský verzus Haščák, uspel kanonier Slovana. "My sme dobrí kamaráti a povedali sme si, že si budeme držať palce a obaja urobíme maximum pre tím. Záborský je vynikajúci hráč a prišiel pomôcť Popradu. Teší ma však, že dnes to vyšlo mne a máme tri body," zhrnul Haščák. Líder prvej formácie Popradu reagoval: "Marcel môže mať na svojom konte aj 60 gólov, no keď s Popradom vyhrám titul, spokojnosť bude na mojej strane."

Prečítajte si aj

Zámorský obranca po angažmánoch v Slovane a Capitals začína kariéru skauta v NHL

Kamzíci odohrajú v nedeľu domáci zápas proti vicemajstrovi a premožiteľovi zo štvrťfinálovej série z predchádzajúcej sezóny HK Nitra. Slovanisti majú týždeň voľna, keďže Košičania pre vysoké ceny energií dočasne opustili Steel arénu. Kluby sa dohodli na preložení duelu na november.

Prečítajte si aj

Banskú Bystricu potiahne generálny partner: Firma už päť rokov sponzoruje konkurenta
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články