Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Liptáci ubezpečujú, že získajú licenciu, zakladateľ Drakov to vidí trochu inak

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Extraligový klub MHK 32 Liptovský Mikuláš ako jediný dostal licenciu na sezónu 2022/23 podmienečne.
Zdroj: 41411
Zdieľajte:

Liptákom momentálne chýba kategória dorastu. Tá síce existuje, ale pod inou hlavičkou. Výkonný výbor SZĽH udelil klubu extraligovú licenciu zatiaľ podmienečne a situáciu musí napraviť do utorka 6. septembra. Subjekty MHK 32 a Draci aktuálne vedú rokovania.

Prečítajte si aj

FOTO V obci za Prešovom vyrástlo športové centrum: Multifunkčnú halu stavali deväť rokov

"Momentálne máme schválenú licenciu s podmienkou, že buď podáme žiadosť o udelenie výnimky na sezónu 2022/23, alebo sa dohodneme na Zmluve o spolupráci, kde máme záujem o jej podpísanie s koncepčnými riešeniami minimálne na dve sezóny. Odporúčame tiež, aby výpoveď zo zmluvy bolo odsúhlasené mestom Liptovský Mikuláš, ktoré je výrazným podporovateľom oboch subjektov. Hlavne v oblasti zabezpečenia bezplatného využívania ľadovej plochy. Máme ešte relatívne čas do 6.9., kedy je potrebné predložiť dokumenty. A prečo nemáme licenciu? HK MHK 32 nám koncom apríla po úspešnej baráži jednostranne bez vysvetlenia a analýzy plusov či mínusov vypovedalo zmluvu, ktorá fungovala od roku 2002 a bola ratifikovaná v roku 2015. Začiatkom júna sme poslali našu verziu zmluvy. Prebiehajú rokovania, ale stále ešte nedošlo k podpisu medzi mládežníckymi Hokejovými Talentmi, teraz sú to už Draci Liptovský Mikuláš a MHK 32 a.s. Zmluva ešte nie je podpísaná, pretože zo strany HT je zámer len na osem mesiacov. My ju chceme riešiť aspoň na dva roky, čím by sme zabezpečili koncepciu hokeja na dlhšie obdobie. Ak by neprišlo k dohode, budeme nútení požiadať VV SZĽH o udelenie výnimku na nasledujúcu sezónu. Extraligový hokej sa v našom meste bude hrať," zoširoka opísal aktuálny problém na Liptove Vlastimil Škandera, športový riaditeľ klubu.

Prečítajte si aj

COVID-19 obmedzil činnosť extraligového účastníka: Klub sľubuje návrat už tento piatok

Pre regionálne noviny MY Liptov prehovoril bývalý hokejista, víťaz Stanley Cupu z roku 2004 a zakladateľ Drakov Martin Cibák. "S klubom MHK 32 sme v kontakte a riešime to už dlhšiu dobu. Poslali sme im návrh zmluvy už pred mesiacom, pričom dohoda z našej strany je zatiaľ na jednu sezónu, no druhá strana s tým nesúhlasí. V momentálnej situácii nevidíme dôvod stavať zmluvu na dlhšie obdobie. Ak áno, nech nám ukážu dlhodobú koncepciu. Nechceme brzdiť hokej, ale jeho vízia je dôležitá. Stále sme v kontakte a o možnostiach debatujeme."

Prečítajte si aj

Josef Mikyska opäť nemá angažmán

Ako napredujú diskusie v Liptovskom Mikuláši o tejto téme, pozorne sledujú predstavitelia SZĽH. Miroslav Dráb, člen výkonného výboru: "Dubnica má podobný problém. Na novú sezónu jej bola udelená výnimka a môže hrať. Situácia okolo Mikuláša bola v médiách trochu nafúknutá. Aj Liptáci môžu požiadať o výnimku, čo zatiaľ neurobili."

Prečítajte si aj

Vysoké ambície Senice pomôže naplniť aj mladý útočník z bratislavského Slovana
Zdieľajte:
Zdroj informácií: mhk32lm.sk

Diskusia

Podobné články