Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Viedenský: Proti Nórom to bude boj

Hodiť prehry za hlavu a zodpovedne sa pripraviť na ďalšie náročné súboje. Taký cieľ si dávajú slovenskí hokejisti pred zostávajúcimi zápasmi v základnej skupine na MS v Minsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prehra 3:5 s Francúzskom síce ešte stále škrie a rany, ktoré spôsobila, budú dlho bolieť, nemá však význam sa k nej ďalej vracať. Maximálne sa z nej poučiť. "Musíme vypustiť z hlavy všetko, čo sa stalo," tvrdí Marek Viedenský. "Hokej hrať vieme, niektorí z nás odohrali množstvo náročných zápasov na tých najvyšších úrovniach. Máme šikovných chalanov, iba sa nám z nejakého dôvodu nedarí strieľať góly."

Dvadsaťtriročný útočník sa strelecky presadil v úvodnom zápase na MS s Českom (2:3 pp), v ktorom začal vo štvrtom útoku. V ďalších dvoch stretnutiach nastúpil už v druhej lajne s krídlami z NHL Richardom Pánikom a Tomášom Tatarom, no ich obnovená spolupráca z juniorských MS 2009 v Ottawe zatiaľ neprináša úspech. Proti Kanade (1:4) i Francúzsku vyšiel Viedenský bodovo naprázdno.

"Je to iba v nás. Musíme začať odznova a pozerať sa smerom do budúcnosti. Nemá význam plakať nad rozliatym mliekom. Musíme o Slovensko zabojovať tak, ako si to naša krajina zaslúži," tvrdí.

Po prehre s Francúzskom sa šance Slovákov na postup zo skupiny výrazne zredukovali. V hre je ale stále dvanásť bodov a je tak stále o čo bojovať. Slovenskí hokejisti si môžu napraviť chuť už v stredu proti Nórom. "Príčiny prehry s Francúzskom dobre poznáme. Musíme však tento zápas čo najskôr vypustiť z hlavy a zamerať sa iba na nasledujúce stretnutia na turnaji," vyslovil sa 39-ročný Miroslav Šatan, ktorý sa pokúsi spolu s ďalšími staršími hráčmi vyburcovať mladé mužstvo k zlepšeným výkonom.

Základom je najmä odstrániť chyby zo záverečných tretín. "Tlak na tím po poslednom zlom výsledku ešte narástol. Vedeli sme už pred turnajom, že máme mladé mužstvo a pri ňom treba s takýmito chybami a skratmi počítať. Proti Nórom to bude boj. V dnešnom hokeji už všetci súperi vedia hrať, všetci vedia korčuľovať a majú prepracovaný obranný systém. Je to skôr o vôli, o väčšom chcení a o šťastí. Dúfam, že v stredu budeme tým úspešnejším tímom my," verí.

Zdieľajte:
Pridal: Peter H
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články