Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pre Tatara je móda zábavou mimo ľadu

Tomáš Tatar sa po ťažkých sezónach konečne natrvalo presadil v drese Detroitu Red Wings. S 23-ročným útočníkom sme sa porozprávali o AHL, o živote v Detroite ale aj o pripravovanej módnej kolekcii pod jeho menom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Svoju kariéru rozbiehal v rodnej Dubnici, kde už ako štrnásťročný hrával dorasteneckú extraligu. Po prestupe do Dukly Trenčín sa stal najproduktívnejším hráčom juniorskej extraligy. Seniorskú súťaž po prvýkrát okúsil v drese HKM Zvolen. Po dobrých výkonoch sa dostal do reprezentácie. Na majstrovstvách sveta do 20 rokov bol Tomáš tretím najlepším strelcom a piatym najproduktívnejším hráčom šampionátu. Družina na čele s Jaroslavom Janusom dosiahla skvelé štvrté miesto. Následne si v júnovom drafte slovenského útočníka vybral tím Detroitu Red Wings v druhom kole z celkového 60. miesta. Ťažké začiatky znamenali, že Tomáš väčšinou hrával za farmu Detroitu - Grand Rapids Griffins. Svoj debut v NHL okorenil hneď gólom proti New Yorku Islanders. Ani to ale nestačilo na dlhodobú šancu v prvom tíme.

Opäť vyčnieval v AHL a tak prišla pozvánka na seniorské majstrovstvá sveta v Helsinkách, kde aj vďaka jeho trom gólom a dvom asistenciám Slováci vybojovali strieborné medaily. Jeho posledná sezóna v AHL skončila víťazstvom jeho tímu Grand Rapids Griffins v celej súťaži. Tomáš získal nielen Calder Cup, ale aj trofej pre najužitočnejšieho hráča vyraďovacích bojov „Jack Butterfield Trophy“.

1, Tomáš, avizuješ vlastnú značku oblečenia, podieľal si sa na tvorbe návrhov alebo si to všetko prenechal kompetentným?

„Nie je to nič až také špeciálne. Ide o hokejovú firmu, s ktorou som sa dohodol na spolupráci pre výrobu oblečenia s hokejovou tématikou pod mojim menom. Je to pre mňa taká zábava mimo ľadu, mám rád módu, a keď mi ukázali nejaké návrhy, zapáčilo sa mi to."

2, Marko Daňo je momentálne v rovnakej situácii v akej si bol ty, tím ho znovu poslal na farmu, ako si to vtedy prežíval ty?

„Určite to nie je jednoduché, ale treba na sebe ďalej pracovať. Myslím, že sa Marko ukázal vo výbornom svetle. Musí si len počkať na ďalšiu príležitosť a chopiť sa jej."

3, Aké sú najväčšie rozdiely medzi hrou na farme a v NHL?

„Hráči sú herne múdrejší a viac dodržujú herný systém. AHL je ale náročná súťaž, pretože všetci mladí hokejisti bojujú, aby sa čo najskôr vrátili do NHL. Všetci sa snažia ukázať."

4, Detroit je jedno z najhokejovejších miest, môžeš ísť do mesta bez toho, aby si sa musel na každom kroku fotiť a podpisovať?

„Myslím, že je to tu trochu kľudnejšie ako v Kanade. Fanúšik hokeja vás tu určite hneď spozná, ale v Spojených štátoch je veľa veľkých športov a žije tu veľmi veľa ľudí. Určite to nie je tak, že by sme sa museli schovávať."

5, Hovorí sa, že je v Detroite pár štvrtí, ktoré sú nebezpečné. Zablúdil si do nejakej takejto štvrte, zažil si nejakú nebezpečnú situáciu?

„Nie, tie štvrte mám celkom od ruky. Zatiaľ som teda žiadnu takúto situáciu nezažil."

6, Čo robíš v Detroite, keď máš voľno?

„Snažím sa relaxovať. Vždy sa nájdu veci, s ktorými sa dá zabiť čas."

7, S ktorými spoluhráčmi si si sadol najviac?

„Celá kabína je super. Sme spolu často aj mimo ľadu."

Rýchly kvíz

Najobľúbenejšie jedlo: Steak

Najväčší hokejový vzor: Yzerman, Bure, sú to hráči, ktorých som mohol vidieť iba v televízii.

Obľúbená videohra: FIFA

Tip na umiestnenie Slovenska na MS 2015 v Českej republike: Ťažko sa mi tipuje, keď nevidím zostavy. Samozrejme, chcem, aby sme išli čo najďalej.

Najobľúbenejší klub(Slovensko/NHL): Dubnica nad Váhom / Detroit Red Wings

8, Stíhaš sledovať hokej na Slovensku?

„Áno, pravidelne sledujem výsledky. Hokejové dianie na Slovensku ma zaujíma."

9, Nedávno mal premiéru film o Pavlovi Demitrovi, ako na teba zapôsobil?

„Pravdupovediac, ešte som ho nemal šancu vidieť. Plánujem si zaobstarať DVD a určite si to pozriem."

10, Aká je tvoja najlepšia spomienka na Pala Demitru?

„Palo bol z Dubnice, rovnako ako ja, a dá sa povedať, že bol pre mňa vzor. Hrával s bratom hokej. Poznal som sa s Palom dobre, spomienok naňho je veľmi veľa. Je to obrovská škoda, že nás musela opustiť tak veľká osobnosť ako bol Pali."

11, Hovorí sa, že ťa ženy na Slovensku milujú. Zažil si niekedy nejakú úsmevnú situáciu, keď sa o teba dievčatá dokonca bili?

„Nemyslím si, že je to až tak veľké. Samozrejme, som veľmi rád, že mám fanúšikov na Slovensku, ktorí mi fandia."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články