Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenskú radosť v NHL nezatienil ani Gregorov plač vo Vladivostoku

Predstavujeme vám novú týždennú rubriku s názvom HOT&NOT, v ktorej budeme vyberať to najzaujímavejšie z posledného týždňa.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Posledný týždeň priniesol hneď niekoľko šokujúcich správ, ktoré otriasli celou hokejovou spoločnosťou na Slovensku. Nehoda mladého hráča MHC Martin Milana Kolenu určite nenechala chladnými ani zdanlivo tvrdé povahy.

Keď sa pozrieme na dianie priamo z klzísk istotne zaujalo aj prebudenie Slovana Bratislava, respektíve ich fínskeho trénera Matikainena, ktorý už nedokázal tolerovať neustále sa zhoršujúcu formu Libora Hudáčeka. Hráč už momentálne zarezáva v Banskej Bystrici a prežil tak návrať na klziská slovenskej extraligy.

Do rubriky HOT&NOT sme však nakoniec vybrali iné udalosti:

HOT tohto týždňa: Slovenská radosť v NHL

Za najpozitívnejšiu udalosť tohto týždňa sme vybrali jednoznačné prebratie sa slovenských hokejistov v NHL. Kým štart hráčom z krajiny zo srdca Európy až tak nevyšiel, ich výsledky v tomto čase tešia azda všetkých hokejových priaznivcov.

Medzi najvýznajmnejších Slovákov týždňa môžeme v tomto prípade označiť Tomáša Tatara s Tomášom Jurčom, ktorým ich pôsobenie v Red Wings veľmi pristane. Popri slovenských góloch sa športoví nadšenci z našej krajiny môžu tešiť aj nedávnej informácii, že mladší z Tomášov, teda Jurčo zostáva v prvom tíme aj po návrate uzdraveného centra Stephena Weissa.

Zápas Detroitu proti Columbusu, v ktorom sa gólovo presadili obaja Tomášovia v drese Red Wings:

Významnou osobnosťou v zámorskej NHL zostáva aj naďalej brankár Jaroslav Halák. Ten so svojimi výbornými zákrokmi drží New York Islanders stále nad vodou. V tíme ostrovanov však Halák rozhodne nie je jediným spoľahlivým Slovákom v zadných radov. Obranca Ľubomír Višnovský to aj napriek vyšiemu veku stále vie a ukazuje, že pred jeho skvelou kondičkou by sa mohol schovať aj nejeden mladší hráč. Ľubo dokáže potiahnuť za zápas pokojne vyše 20 minút a to je reč o najlepšej lige sveta!

Podobne je na tom aj Andrej Sekera, ktorý napríklad včera neváhal hrať za svoje mužstvo viac ako 25 minút čistého času. Carolina má tak v Slovákovi zrejme veľkú dôveru.

V posledných dňoch potešil aj Marián Gáborík, ktorému to tam, ako sa zdá, už konečne začalo padať. Okrem neho rozhodne ešte rozhodne nesklamal ani známe mená ako Andrej Meszároš, či už osvedčená značka Marian Hossa.

NOT tohto týždňa: Koniec Dušana Gregora v KHL

Písal sa máj 2014 a slovenské médiá trénera Dušana Gregora vznášali k nebesiam. Slovenský lodivod vtedy po tom, čo vyhral s tímom Saryarka Karaganda kazašský titul, podpísal kontrakt s tímom KHL Admiralom Vladivostok. Najvýchodnejší účastník Kontinentálnej hokejovej ligy to však so Slovákom na dlho nevidel a dnes je už Gregor bez práce.

Za vedenia Slováka vyhral Vladivostok z 26 zápasov v riadnom hracom čase iba sedem stretnutí! Toto číslo je žalostné nízke, aj keď je pravdou, že okrem toho zaznamenali hráči Admiralu dve výhry po predĺžení a a tri po nájazdoch. Mužstvo už pozná aj svojho nového trénera, ktorým sa stal Sergej Šepelev. Uvidíme, či sa hráčom zo vzdialeného mesta bude dariť s novým trénerom lepšie.

Kam budú smerovať Gregorove ďalšie kroky je zatiaľ otázne. Jasné je momentálne akurát to, že emotívny tréner to vo svojej vysnívanej KHL vôbec nebude mať také ľahké, ako to na prvý pohľad vyzeralo. Hoci štatistiky dnes už Slovákovho bývalého tímu hovoria v jeho neprospech, v tomto prípade si treba uvedomiť aj fakt, že Admiral rozhodne nie je v nadnárodnej súťaži favoritom. Jeho sila na papieri je omnoho slabšia ako je pre porovnanie zostava jediného slovenského účastníka - Slovana Bratislava.

Vedenie Admiralu preto musí pozerať na veci realne. Vladivostoku momentálne chýba na postupujúcu ôsmu priečku iba jeden jediný bod. V prípade tohto tímu a jeho doterajších výsledkov môžu byť radi, že hrajú vo Východnej konferencii. Vyzerá to tak, že na západe sú túto sezónu kluby omnoho úspešnejšie. To znamená, že na postupujúce miesto tu treba momentáne až o osem bodov viac.

Napriek neúspechu držíme Dušanovi Gregorovi palce aj naďalej a zaujíma nás, kam povedú jeho kroky ďalej. V tomto prípade jednoznačne platí heslo: Hlavu hore a nevzdávať sa!

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Hokejovysvet.sk, youtube.com

Diskusia

Podobné články