Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Banskej Bystrici stavili na osvedčeného chlapíka: Defenzívny hráč už hral za Baranov

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenský hokejový obranca Patrik Luža tretíkrát zamieril do Banskej Bystrice.
Zdroj: 42749
Zdieľajte:

"Hľadali sme slovenského obrancu, praváka a verím, že Paťo bude spĺňať kritériá, ktoré na neho máme," povedal športový manažér "baranov" Michal Hudec pre klubovú stránku.

Prečítajte si aj

Príchod na Slovensko hlási obávaný kanonier Roman Tománek

Luža už obliekal banskobystrický dres v sezónach 2014/2015 (16 zápasov) a 2016/2017 (14). V najvyššej slovenskej súťaži už hral aj za slovenskú "dvadsiatku," Slovan Bratislava, Skalicu, Liptovský Mikuláš, Žilinu, Trenčín a v uplynulej sezóne 2021/2022 za Michalovce. V ich drese nastúpil do 18 zápasov bez zisku kanadského bodu. "Nedávne roky možno neboli úplne ideálne, ale stále je v dobrom veku a prostredie v Banskej Bystrici pozná. Určite to bude pre neho malý reštart a verím, že odohrá v Bystrici viac sezón. Má veľmi dobré hokejové myslenie, čo bol jeden z dôvodov, pre ktoré sme sa pre neho rozhodli. S ľavákom Ivanom Ďatelinkom alebo aj iným obrancom to môže byť dobrá kombinácia," prezradil Hudec.

Prečítajte si aj

Novovzniknutá Senica po siedmich rokoch berie strateného syna: Za Duklu strelil cez 60 gólov

Lužu presvedčilo nielen známe prostredie, ale aj pozitívne skúsenosti s fungovaním banskobystrického klubu. "Verím, že prilákame čo najviac ľudí na naše zápasy a budeme hrať hokej, ktorý bude prinášať víťazstvá a fanúšikov bude baviť. Osobný cieľ by som si nedával, bude mi stačiť pocit dobre odvedenej práce po každom zápase a vedomie, že som dal do toho všetko," uviedol Luža pre klubovú stránku.

Prečítajte si aj

Dukla Trenčín sa rozišiel po vzájomnej dohode so svojím zvučným odchovancom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články