Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mário Grman skončil vo fínskej Liige a oznámil budúceho zamestnávateľa

VÍTKOVICE - Slovenský hokejový obranca Mário Grman sa po troch rokoch vo fínskej Liige sťahuje do najvyššej českej súťaže. Účastník troch svetových šampionátov sa dohodol na zmluve s extraligovým HC Vítkovice Ridera.
Zdroj: 39632
Zdieľajte:

"Na začiatku mája sme avizovali, že zháňame top útočníka a top beka. Do útoku sme prednedávnom získali Petra Muellera a teraz prichádza aj posila do obrany. Na to, že má Mário Grman 25 rokov, má už bohaté skúsenosti a hlavne je u neho veľká kvalita. Máme radosť, že sme sa dohodli a že Mário bude súčasťou Vítkovíc," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Vítkovíc Roman Šimíček.

Prečítajte si aj

Príchod na Slovensko hlási obávaný kanonier Roman Tománek

Grman naposledy pôsobil v HPK Hämeenlinna, kde v minulej sezóne v 38 zápasoch základnej časti zaznamenal tri body za gól a dve asistencie, ďalšie dva duely absolvoval v predkole play off. Štartoval na svetovom šampionáte vo Fínsku, kde pomohol slovenskej reprezentácii k postupu do štvrťfinále. V ôsmich stretnutiach na MS si pripísal dve asistencie. Grman už v minulosti okúsil českú extraligu, v sezóne 2017/2018 hral za Chomutov. Nadnárodnú KHL si vyskúšal v ročníku 2018/2019 v drese Slovana Bratislava.

Prečítajte si aj

Reprezentácia Poľska zabezpečila post hlavného lodivoda na najbližšie dve sezóny

"Hľadali sme obrancu do prvých dvoch obranných párov ako náhradu za Romana Poláka. Vízia bola - pravák, defenzívny, prvá, maximálne druhá obrana. Dostali sme tip na Mária Grmana a veríme, že v tomto smere nám môže pomôcť. Je stabilný člen slovenskej reprezentácie. Odohral tohtoročné majstrovstvá sveta, kde sme mali možnosť ho sledovať. Je to bek, ktorý je v dobrom veku, vie pritvrdiť, ale dokáže aj rozohrať a podporiť útok," uviedol na adresu novej posily tréner Vítkovíc Miloš Holaň. Grman je štvrtý obranca, ktorého vedenie ostravského klubu do tímu priviedlo - okrem Daniela Krenželoka, Američana Willie Raskoba z Nitry aj Grmanovho krajana Juraja Mikuša.

Prečítajte si aj

Novovzniknutá Senica po siedmich rokoch berie strateného syna: Za Duklu strelil cez 60 gólov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články