Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Víťaz Stanley Cupu z roku 2018 si dáva pauzu od hokeja

NEW YORK - Barry Trotz nebude v novej sezóne trénovať v NHL. Od kolotoča zámorskej hokejovej profiligy si chce oddýchnuť s cieľom venovať sa viac rodine.
Zdroj: 42730
Zdieľajte:

Päťdesiatdeväťročný Kanaďan to povedal v exkluzívnom rozhovore pre nhl.com. Trotz naposledy viedol New York Islanders, ale klub ho 9. mája prepustil po tom, ako sa neprebojoval do play off. “Byť trénerom v NHL je náročné a ja sa potrebujem nejaký čas venovať viac rodine. Nechcel som prijať ponuku len preto, aby som bol trénerom v NHL. Nemal by som teraz mentálne na to, aby som svoju prácu odvádzal na maximum. Neznamená to, že končím úplne, len si dávam pauzu,” povedal Trotz.

Prečítajte si aj

Líder Rangers podstúpil operáciu zápästia. Kedy sa vráti do akcie?

O jeho služby sa intenzívne zaujímal Winnipeg Jets. Jeden z miestnych pivovarov mu ponúkal doživotnú dodávku svojho produktu zadarmo, ak by sa vrátil do svojej rodnej provincie trénovať tento tím NHL. Trotz pochádza z Dauphinu v Manitobe, asi tri a pol hodiny jazdy od Winnipegu. “Ponuka Jets ma zaujala, veľmi by sa mi páčilo viesť tento ambiciózny tím. Ale nebolo to len o Winnipegu, každému záujemcovi som povedal, že nie som pripravený naplno sa venovať svojej práci. Byť trénerom v NHL znamená pracovať 24 hodín sedem dní v týždni,” dodal kanadský tréner.

Prečítajte si aj

NHL: Černák sa vrátil a pomohol Tampe. Podarí sa Bleskom napodobniť Toronto z roku 1942?

Trotz má v profilige bilanciu 914-670-168 a 60 remíz v 1812 zápasoch základnej časti, keď viedol Nashville Predators, Washington Capitals a Islanders. V NHL od sezóny 1998-99 pôsobil 23 rokov. V počte zápasov je druhý v histórii profiligy za Scottym Bowmanom (2141), s 914 víťazstvami mu patrí tretie miesto za Bowmanom (1244) a Joelom Quennevilleom (969).

Prečítajte si aj

Košice dotiahli príchod skúsenej posily: Prichádza 31-ročný Kanaďan

Do play off dostal svoje tímy v 14 z 23 sezón, vo vyraďovačke má bilanciu 83:79. V roku 2018 doviedol Washington k zisku Stanley Cupu. Trotz získal Jack Adams Award pre najlepšieho trénera roka dvakrát (2015-16 s Capitals a 2018-19 s Islanders).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články