Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Legendárne meno mieri do Žiliny, farma Slovana s prvou zmluvou

ŽILINA - Slovenský hokejový útočník Jakub Uram bude v sezóne 2022/23 pôsobiť v Žiline, kam prichádza z farmy bratislavského Slovana.
Zdroj: 42721
Zdieľajte:

Dvadsaťjedenročný odchovanec hokeja v Nitre od sezóny 2020/21 figuroval v štruktúrach HC Slovan Bratislava. V prvom ročníku si v 22 zápasoch pripísal na konto 2 góly. Uplynulý rok odohral na farme za Modré Krídla. Nazbieral 29 bodov za 11 gólov a 18 asistencií v 55 stretnutiach.

Prečítajte si aj

V 15-tisícovom slovenskom meste radosť vystriedalo sklamanie: Subjekt nedostal zelenú

"Je to pre mňa veľký skok a obrovská výzva. Prichádzam do najlepšieho klubu v Slovenskej hokejovej lige, ktorý má tie najvyššie ambície. Žilina chce postúpiť do extraligy a ja jej s tým chcem pomôcť. Teším sa na novú sezónu," vyslovil sa po spečatení spolupráce so špičkovým ligovým klubom Uram.

Prečítajte si aj

Vo veku 35 rokov zomrel reprezentačný útočník: Štartoval na MS aj ZOH

Vedenie prvoligového klubu Modré Krídla Slovan sa dohodol na predĺžení kontraktu s obrancom Borisom Žabkom. Osemnásťročný Bratislavčan vlani odohral 37 zápasov s bilanciou (3+6). "Chcel by som poďakovať Slovanu a špeciálne Modrým krídlam za túto možnosť získať prvý kontrakt. Som veľmi rád, že je to práve tu, kde sú tie najlepšie možné podmienky na zlepšovanie sa. Mojim cieľom je rásť ako hráč, vybojovať si stabilné miesto v tíme a zabojovať aj o A-mužstvo! Organizácii HC Slovan sa budem snažiť túto dôveru vrátiť svojimi výkonmi na ľade," uviedol Žabka, ktorý je prvým hráčom tímu pre budúcu sezónu.

Prečítajte si aj

Michal Novák odišiel z Topoľčian ku konkurencii: Dvojročná spolupráca má širší záber
Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články