Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan uštedril Atlantu lekciu z efektivity a konečne zvíťazil

KHL
Belasí sa dnes predstavili na ľade Atlantu Mytišči. V šesťbodovom zápase dvoch súperov o play-off ťahali nakoniec za kratší koniec hokejisti Atlantu Mytišči, ktorým na víťazstvo nestačilo ani 29 striel. Naopak, Slovanu na víťazstvo stačila menej ako polovica.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Atlant Mytišči 1:2 Slovan Bratislava (0:1,0:0,1:1)

Góly: 53. Potapov (Černov) -2. Nedorost (Baranka, Sersen) , 45. Ružička (Sersen, Vondrka), vylúčenia: 6:8, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 5800 divákov

Atlant Mytišči: Engren (Shikin)- Korobov, Gilroy, Engqist, Potapov, Černov- Novopašin, Nemec, Vrana, Taratuchin, Ťuľapkin, Dyblenko, Kozlov, Koľcov, Jašhin- Baldayev, Shiafotdinov, Levitsky, Sošnikov

HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus)- Sersen, Mihálik, Nagy, Jeglič, Tičar- Brejčák, Baranka, Netík, Nedorost, Ružička- Štajnoch, Sigalet, Bartovič, Surový, Vondrka- Luža, Rachunek, Bližňák, Lunter

Slovan prichádzal do Moskovskej oblasti s jasným cieľom, ukončiť sériu štyroch prehier v rade. Belasí naposledy bodovali na domácom ľade v súboji s Admiralom Vladivostok, keď zvíťazili 4:1. Naopak domáci sa vracajú na svoje klzisko po dlhom päťzápasovom tripe, na ktorom dokázali získať 7 bodov. Belasí sa s domácimi stretli zatiaľ štyrikrát, pričom je toto prvý vzájomný zápas v tomto ročníku KHL. Slovanisti dokázali trikrát zvíťaziť, raz sa tešili hokejisti Atlantu Mytišči, keď v minulej sezóne zvíťazili na bratislavskom ľade až po samostatných nájazdoch.

Už v druhej minúte zápasu sa dostali “belasí“ do vedenia zásluhou Václava Nedorosta, ktorý prekonal neistého brankára domácich. Nedorost profitoval zo skvelej práce Ivana Baranku, ktorý potiahol puk do útočného pásma. V štvrtej minúte mali domáci na dosah vyrovnanie. Andreasovi Engqistovi ale preskočil puk čepeľ hokejky. Hneď zo začiatku sa hral hokej zo strany na stranu. V 8. minúte inkasoval tvrdý hit Ladislav Nagy od kapitána domácich Ťuľapkina, ktorý bol ocenený iba dvoma minútami. Nagy sa zdvihol z ľadu za pomoci svojich spoluhráčov a lekára, no na striedačku už prišiel po svojich. Slovanisti presilovú hru nedokázali využiť vo svoj prospech. Proti bola totižto pravá žŕdka domácej brány, ktorú opečiatkoval Václav Nedorost, ktorý tečoval strelu od modrej.. V 12. sa do ďalšej veľkej príležitosti dostali domáci. Strelu spomedzi kruhov ale Backlund dokázal vyraziť. Najväčšia príležitosť domácich prišla v 16. minúte. Po chybe Vladimíra Mihálika musel všetko hasiť skvelo chytajúci Backlund. Ten akoby si chcel u svojho brankára vylepšiť renomé, sa po prerušení hry pustil do domáceho útočníka Jašhina, ktorý bol až moc aktívny pred bránou belasích. V hre 4 na 4 boli aktívnejší domáci, ktorí mohli opäť vyrovnať po chybe v obrane hostí. Proti bol ale Backlund, ktorý stále držal vedenie v rukách Slovanistov. Domáci belasích v prvej tretine jednoznačne prestrieľali v pomere 10:3, no na prekonanie skvele chytajúceho Backlunda, ktorý dnes dostal prednosť pred Jaroslavom Janusom, to nestačilo. Slovan tak po prvej tretine vyhrával na moskovskej pôde gólom Nedorosta 0:1.

Belasí do druhej tretiny museli niečo zmeniť, pretože v prvej tretine nechávali domácim až príliš veľa priestoru na streľbu. Už v prvej minúte druhej tretiny mali domáci dve veľké šance. Tečovaná strela od modrej iba tesne obišla bránu hostí a po kombinácii v útočnom pásme mal Backlund šťastie, že puk nesmeroval do opustenej brány. Po faule Ladislava Nagya mali domáci príležitosť v podobe prvej presilovej hry v zápase. Tú domáci nezahrali vôbec dobre, ale napokon predsa len mohli skórovať. Bombu od modrej vytlačil Backlund očami na pravú žŕdku. Hokejisti Atlantu Mytišči boli od začiatku druhej tretiny aktívnejší. Hostí z Bratislavy uzavreli do obranného pásma z čoho pramenilo ďalšie vylúčenie hráča v belasom drese. Hákovanie Nedorosta mohli domáci potrestať po prihrávke Potapova, no skvelým zákrokom hokejkou odoprel čistú gólovú šancu Korobovovi Ivan Baranka. Slovan tak prežil aj druhú presilovku Atlantu v zápase. Vychladnutého Engrena sa pokúšal prekvapiť z uhla Tičar, no jeho pokus minul cieľ. Po útočnom faule Michala Vondrku mali domáci k dispozícii už tretiu presilovku v druhej tretine. Hráči Atlantu roztočili v obrannom pásme Slovanistov kolotoč, no stopercentného švédskeho gólmana nedokázali prekonať. Belasí sa prakticky do hry v druhej tretine dostali až v druhej desaťminútovke. Tečovanú strelu Sigaletom bez problémov pokryl domáci brankár. Vzápätí sa ďalšieho nedovoleného zákroku dopustil Ján Brejčák. Presilové hry domácich postupne naberali na kvalite ale prekonať skvelo chytajúceho Johana Backlunda sa im stále nedarilo. V poslednej minúte druhej tretiny mali domáci ďalšie dve gólové príležitosti. Švédsky brankár v drese hostí ale predvádzal heroický výkon a pochytal strely z modrej čiary aj z tesnej blízkosti. Po druhej tretine tak Slovanisti stále vyhrávali gólom Nedorosta 0:1, aj napriek tomu, že v druhej tretine hrali takmer polovicu času v oslabení. Oba tímy pridali rovnaký počet striel ako v prvej tretine, domáci viedli na strelecké pokusy 20:6.

Domáci naskočili do tretej tretiny s jediným cieľom, konečne prekonať švédskeho brankára v bráne hostí. Už z prvého útoku prišla obrovská šanca pre Potapova, ktorý dostal skvelú prihrávku pred bránu hostí, no ani na dvakrát nedokázal prekonať skvelo chytajúceho Backlunda. O pár sekúnd smeroval na trestnú lavicu už druhýkrát v tomto zápase Ťuľapkin. Slovanisti túto presilovku nedokázali využiť, aj napriek tomu, že hrali dokonca 15 sekúnd presilovú hru 5 na 3 po vylúčení Černova. Následnú presilovku 5 na 4 už ale hostia z Bratislavy využili a to po premiérovom zásahu Štefana Ružičku, ktorý prestrelil brankára Engrena od modrej čiary, asistencie si pripísala dvojica Michalov, Sersen a Vondrka. Belasí už o pár sekúnd hrali ďalšiu presilovku. Po faule na Tičara dostal Dmitrij Korobov dvojminútový a desaťminútový osobný trest za úder do oblasti hlavy a krku. Slovan bol veľmi blízko tretiemu gólu, no strelu Michala Vondrku čarovne vytlačil mimo brány domáci brankár Engren. Domáci dostali príležitosť na zdramatizovanie poslednej desaťminútovky po faule Rachúnka, ale opäť raz stál v bráne pripravený Backlund, o ktorom sa domácim útočníkom dnes v noci bude asi aj snívať. Čaro Backlunda sa podarilo prekonať až Maximovi Potapovovi v 53. minúte, ktorý potrestal vylúčenie Milana Bartoviča. Backlund najprv dobre zasiahol po strele Černova, no na Potapovovu dorážku bol už prikrátky. Atlant tak dokázal využiť až siedmu presilovku. Domáci sa vzápätí pokúšali o vyrovnanie ale všetko im to prekazil faul Dyblenka. Posledných 74 sekúnd hrali domáci bez brankára. 52 sekúnd pred koncom poslal Tomáš Surový puk z vlastného obranného pásma na tribúnu, začo si vyslúžil 2 minúty. Belasí ale ustáli tlak domácich a pripísali si dôležité tri body!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články