Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Suomi s prvým víťazstvom, Dáni ďalšie talianske prekvapenie nedopustili

Reprezentácia Fínska sa vo svojom treťom zápase na šampionáte konečne dočkala prvého víťazstva. Veľkí šok spôsobili opäť raz Taliani, ktorí boli pred začiatkom MS považovaní za adepta na vypadnutie.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nemeckí hokejisti prehrali v utorok v B-skupine MS v bieloruskom Minsku s Fínskom 0:4. Víťazný tím zaznamenal až v treťom vystúpení na šampionáte prvé body, naopak ich súper vyšiel prvýkrát naprázdno.Fínski hokejisti sa pustili za prvými bodmi nielen cieľavedome ale aj razantne a ich jasná prevaha nezostala neodmenená dlho. V prvej tretine svojho súpera priam brutálne prestrieľali (14:3) a v druhej to päť minút pokračovalo. Nemci sa však postupne z tlaku vymanili a začali byť veľmi nebezpeční. Po sérii ich šancí, z ktorých dve boli vyslovene gólové, však prišli chyby, ktoré favorit v kontrách dvakrát potrestal. Tretia tretina priniesla hokejovú nudu v podobe fínskej kontroly náskoku.

Nemecko - Fínsko 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Góly: 10. Kontiola (Lehterä), 15. Immonen (Lajunen, Huhtala), 32. Palola (Kontiola), 33. Komarov (Karalahti, Ohtamaa. Rozhodcovia: Fraňo (ČR), Olenin (Rus.) - Hull (kan.), VALACH (SR), vylúčení na 2 min.: 4:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Nemecko:Zepp – Braun, Ankert, Kohl, Hordler, Akdag, Krüger, Müller, Reul – Schütz, Barta, Mauer – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Pietta, Seidenberg, Kink – Draisaitl, Plachta, Weiss

Fínsko:Rinne – Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Ohtamaa, Marttinen, Kivistö, Lajunen – Palola, Kontiola, Lehterä – Pakarinen, Komarov, Jokinen – Salinen, Immonen, Huhtala – Salomäki, Savinainen, Wirtanen.

Dánski hokejisti vyhrali v utorok v treťom zápase na MS v bieloruskom Minsku nad Talianskom 4:1.Dáni trafili po desiatich sekundách žŕdku a veľmi skoro využili svoju korčuliarsku i streleckú aktivitu ah na gól. Taliani dokázali o desať minút na vyrovnávajúci gól odpovedať. Aj v druhej časti bol severský tím sprvoti strelecky pri chuti, ale v závere dejstva sa zmobilizoval súper a mohol sa dostať do vedenia. Presilovku však Taliani hrali zle a po hrúbke obrancu na modrej čiare využil sólo Hansen. Otrasení južania vzápätí inkasovali druhýkrát a v tretej tretine už nenašli dostatok síl na zvrat.

Taliansko - Dánsko 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Góly: 13. Kostner (Scandella) - 3. Jesper Jensen (Bjorkstrand, Storm), 36. Hansen, 37. Kristensen (Jakobsen, Boedker), 58. Staal (Boedker, Larsen). Rozhodcovia: Jeřábek (CR), Nord (Švéd.) - Carnathan (USA), Dahmen (Švéd.), vylúčení na 2 min.: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1.

Taliansko:Bellissimo – Nicoletti, Egger, Johnson, Trivellato, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin – Rocco, Ihnačák, Borrelli – Scandella, di Casmirro, Kostner – Tudin, Felicetti, Gander – Insam, Ramoser, Fontanive

Dánsko:Nielsen – Jesper B. Jensen, Larsen, O. Lauridsen, Lassen, Kristensen, Bruggisser – Green, Poulsen, Christensen - Madsen, Hansen, N. Jensen – Boedker, Jakobsen, Staal - Jesper Jensen, Bjorkstrand, Storm.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články