Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Slovane menili trénerov: Na striedačku Belasých putuje obranca z Košíc

BRATISLAVA - Prvoligový klub Modré Krídla Slovan vykonal zmenu na trénerskom poste. Dvojica Rudolf Jendek - Richard Kapuš pri tíme skončila. Informuje o tom web klubu.
Zdroj: 42096
Zdieľajte:

Pre Modré Krídla bola sezóna 2021/22 premiérovou v TIPOS SHL. Tím išiel z desiateho miesta do kvalifikácie o play-off. Vyradil Považskú Bystricu, no hneď v prvom kole dostal stopku od absolútneho lídra zo Žiliny. Zmena trénerov vyplynula z analýzy výsledkov i predvedenej hry.

Prečítajte si aj

Samuel Buček rokuje s tímom NHL. Ktorý celok má o služby nitrianskeho kanoniera záujem?

„Projekt Modrých krídiel ako rezervného tímu HC SLOVAN Bratislava v druhej najvyššej súťaži má pre náš klub veľký význam. Vďaka majiteľom klubu dostávajú viacerí naši mladí hráči možnosť pokračovať vo svojom materskom klube. Môžu hokejovo ďalej dozrievať, zdokonaľovať sa, naberať zápasovú prax a následne zabojovať o A-mužstvo, prípadne extraligu v inom klube. Domnievam sa, že to všetko bolo už aj v prvej sezóne nášho fungovania postupne napĺňané. Pri tejto príležitosti sa chcem poďakovať odchádzajúcim trénerom za ich profesionálnu a poctivú robotu počas celej sezóny,” uviedol manažér klubu Miroslav Lažo. Belasí už majú náhradu.

Prečítajte si aj

Peter Cehlárik údajne vedie rokovania s novým potenciálnym klubom

Od extraligových majstrov sa presúva tréner Ján Lipiansky, ktorý bude v pozícii hlavného. Asistentom bude v tejto sezóne ešte hráč druholigového Trebišova, bývalý reprezentant či člen Košíc Tomáš Slovák. „Teším sa na túto výzvu. Bude to pre mňa niečo nové, keďže som pôsobil v A tíme ako asistent a teraz budem hlavným trénerom. Určite budeme v úzkej spolupráci a komunikácii s realizačným tímom A mužstva. Musíme ísť krok za krokom a nastaviť veci tak, aby sme v auguste boli kvalitne pripravení na novú sezónu,” nadšene rozprával pre oficiálnu stránku tímu 47-ročný Lipiansky. Dlhoročná ikona Slovana Bratislava komentovala aj výber svojho asistenta. Žiadne zoznamovanie nebude potrebné.

Prečítajte si aj

Juraj Slafkovský zanechal odkaz hokejovým neprajníkom

„S Tomášom sa poznám z pôsobenia v Košiciach, kde sme odohrali spolu jednu sezónu. Bol to skúsený, spoľahlivý obranca a dobrý človek. Verím, že spolu vytvoríme dobrú trénerskú dvojicu,” doplnil Ján Lipiansky, narážajúc na to, že so Slovákom si obliekali košický dres v sezóne 2004/05.

Prečítajte si aj

Július Šupler sa rozohnil a chcel volať Tomášovi Tatarovi
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hcslovan.sk

Diskusia

Podobné články