Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hýbte sa viac: Využívajte prestávky počas hokejového zápasu na intenzívne domáce cvičenie!

BRATISLAVA - Máte sedavé zamestnanie? Celý deň trávite na kancelárskej stoličke, následne sa presuniete autom domov, kde si opäť sadnete na gauč, či už ku káve, alebo k olovrantu? A do toho prišiel “váš” čas, začína sa hokej.
Zdroj: 42511
Zdieľajte:

Nasledujúce minimálne dve hodiny strávite opäť v kresle. Naše telo potrebuje pohyb. Využite preto aspoň krátke prestávky počas zápasu a zacvičte si. Ako na to?

Niektorí ľudia zvyknú podceniť dôležitosť pohybu. Pohyb je však jedným zo základných faktorov vplývajúcich na to, aby náš organizmus správne fungoval. Je samozrejmé, že počas práce nemáte na cvičenie čas, najmä ak máte predpísaný dress code, v ktorom by sa vám zle hýbalo.

Intenzívny domáci tréning

Každý pohyb, hoci aj krátky, je zdraviu prospešný. Preto aktívne využite aspoň krátke pätnásť minútové prestávky medzi tretinami. Využite na intenzívne a rýchle cvičenie aj kreslo či gauč, na ktorom práve sedíte. Nižšie vám prikladáme návrh jednoduchých, za to ale veľmi efektívnych cvikov.

Tréning môžete zároveň podporiť výživovými doplnkami, ako sú aminokyseliny, proteíny či spaľovače tukov, ktoré dokážu redukovať chuť do jedla a eliminovať vstrebávanie a ukladanie nedôležitých živín.

1. Kliky s pomocou

Tento cvik môžete previesť dvomi spôsobmi. Ak máte kreslo dostatočne široké, môžete ruky položiť na kreslo a nohy na zem, čím sa dostanete do pozície vysokého planku. Telo držte v jednej línii, pomaly pokrčte ruky v lakťovej oblasti a vráťte sa späť do pozície vysokého planku. Klikov môžete spraviť koľko chcete a to v niekoľkých opakovaných sériách. Posilníte nimi stred tela, ale aj chrbticu a samozrejme ruky.

Tip: Ak chcete týchto pätnásť minút využiť skutočne naplno, pred krátkym cvičením si môžete dať aj účinný spaľovač tukov, vďaka ktorému bude vaša fyzická aktivita ešte efektívnejšia.

2. Plank so zdvíhaním kolien

Ak ste sa rozhodli pre možnosť, kedy máte ruky položené na kresle, v podobnej pozícii budete aj pri nasledujúcom cviku. Ruky však ohnite v deväťdesiat stupňovom uhle - predlaktia tak budete mať položené na kresle. Striedavo priťahujte k brade pravú, následne ľavú nohu. Týmto cvikom posilníte brušné svalstvo.

Tip: Počas cvičenia pokojne nechajte televízor zapnutý - počas reklamných prestávok zvyčajne prebiehajú zaujímavé rozhovory s bývalými hokejistami. Tým, že sa budete sústrediť na iné podnety ako na samotné cvičenie, vám táto aktivita ubehne rýchlejšie a pôjde to ľahšie.

3. Bulharské výpady

Ak sa aspoň trochu orientujete vo fitness terminológii, o bulharských výpadoch ste už museli počuť. Ide o veľmi efektívny cvik na nohy a zadok. Otočte sa chrbtom ku kreslu a jednu nohu vyložte na jeho okraj. Druhou vykročte dopredu. Ak máte správny postoj, mali by ste byť schopní ohnúť vyloženú nohu v kolene smerom dole a zase naspäť.

Tip: Pri tomto cviku je dôležitá rovnováha a dobrá koordinácia celého tela. Snažte sa, aby sa koleno nikdy nedotklo zeme. Po niekoľkých opakovaniach vymeňte nohy.

4. Drepy s pomocou

Ako posledný cvik, v tejto krátkej sérii, môžu byť drepy. Opäť sa otočte chrbtom ku kreslu, nohy dajte na šírku ramien a špičky mierne vytočte do strán. Začnite pomaly ohýbať kolená, zadok tiež zatlačte smerom dole, až kým jemne nenarazíte na kreslo. Vtedy sa opäť zdvihnite, kolená však môžu ostať mierne ohnuté.

Zhrnutie

Ak spravíte tri série týchto cvikov, z ktorých každý budete robiť jednu minútu, tak vám toto krátke cvičenie zaberie iba dvanásť minút. Cviky si samozrejme môžete upraviť podľa seba - prispôsobiť si počet opakovaní, alebo zaradiť do cvičenia aj iné aktivity, napr. sklápačky. Zaručene budete mať zo seba dobrý pocit, pretože ste pre seba niečo spravili. A ostane vám dokonca ešte čas na prípadné umytie tváre, či pripravenie fit nápoja na tretiu tretinu.

Tip: Vyskúšajte aminokyseliny v podobe prášku či tabliet, ktoré opäť podporia váš tréning - budovanie svalstva a jeho regeneráciu. Tento doplnok môžete konzumovať pred alebo aj po fyzickej aktivite.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: PR článok

Diskusia

Podobné články